Gaz lambasından Ampül'e... İşte bir bakanın öyküsü

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Şimşek'in yaşam öyküsünde gaz lambası eşliğinde ders çalışmak, bedava ekmek kuyruğunda beklemek de var, dünyanın en büyük yatırım bankasının yöneticiliği de...

Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanlığı koltuğuna oturan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek'in, yaşamı çarpıcı bir başarı öyküsü olarak karşımıza çıkıyor. İşte, Türkiye'de paranın yönüne yön verecek, patronluğunu üstlenecek olan Şimşek'in ilginç ve bir o kadar çarpıcı yaşam öyküsünden kesitler: 9 çocuklu ailenin çocuğu olarak 1967'de Batman'ın Gercüş ilçesi Arıca Köyü'nde doğdu. Yeri geldi gaz lambasının ışığında ödevlerini hazırlamak zorunda kaldı, yeri geldi bedava yemek için belediyelerin kurduğu çadırlarda kuyrukta beklemek zorunda kaldı. Yılmadı, Mektebi Mülkiyeyi üstün bir başarıyla ve dönem 2'ncisi olarak bitirdi. Önce hocalık yapmak istedi: Siyasal Bilgiler'de bir süre akademik çalışma yaptı. Devlet bursuyla İngiltere'ye gidip master yaptı. Dönüşünde Etibank'ta çalıştı. Bir süre sonra yeni bir iş aramaya başladı. Gazetede iş ilanlarını incelerken Amerikan Büyükelçiliği'nin ekonomist aradığına ilişkin ilanı gördü. Açılan sınava girerek yüzlerce başvuru arasında işe alınan tek kişi oldu. Amerikan Büyükelçiliği'nde "kıdemli ekonomist" sıfatıyla çalışmaya başladı. ABD macerası başladı: 1997'de ABD'de oturma izni aldı. Wall Street'in önemli aktörlerinden UBS Bank'ın hisse senedi analiz bölümünde işe başladı. Gösterdiği performans dikkat çekti, Merrill Lynch ve CSFB'den teklif aldı. Merrill Lynch'i tercih etti. Çok geçmeden Merrill Lynch gelişmekte olan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanlığı'na getirildi. Şimşek'i, AK Parti Merkez Bankası patronluğuna getirmek istedi. Merkez Bankası'na önce ?başkan yardımcısı' sonra da ?başkan' sıfatıyla atanmasına ilişkin iki kararname de, Sezer'in vetosuna takıldı. Başbakan Erdoğan'ın "mutfakta sana ihtiyacımız var" sözleri üzerine AK Parti'den milletvekili adayı oldu.

İŞTE O LAMBA

Arıca köyünde sevinç, Şimşek ailesinde gurur var. Selahattin Şimşek, kardeşinin ışığında ders çalıştığı gaz lambasını gösterirken, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Bazen gelişmemiş bir bölgede, yoksulluk ve imkansızlıklar içinde yaşamak; insandaki potansiyel idealizmi geliştirmek suretiyle bu olumsuzlukları gidermek için ciddi bir mücadele sebebi olabilir" görüşünü dile getiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber