Belediye Başkanının silahına el konuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2007 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde okul bahçesinde yapılan kına gecesinde havaya ateş açtığı öne sürülen ilçe Belediye Başkanı Tuncay Aydın'ın silahına el konuldu. Karakola götürülerek ifadesi alınan Aydın, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İlçe merkezinde bulunan bir ilköğretim okulu bahçesinde düzenlenen Serap Bal ve Tuna Taş'ın kına gecesine katılan ilçe Belediye Başkanı Tuncay Aydın, iddiaya göre ruhsatlı silahıyla havaya ateş açtı.

Ailelerin ve çocukların bulunduğu alanda rastgele ateş açan Aydın'a tepki gösteren gelin ve damat ile davetliler okulun bahçesini terketti.

Şikayet üzerine Başkan Aydın polis tarafından karakola götürülerek ifadesi alındı. Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemede 9 milimetre çapında 4 boş kovan bulundu.

Olay yerine gelerek inceleme yapan Kaynarca Cumhuriyet Savcısı çekilen görüntülere ve Aydın'ın ruhsatlı silahına el koydu.

Belediye Başkanı Aydın karakoldaki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Belediye Başkanı Aydın CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Kına gecesine kendisininde katıldığını doğrulayan Aydın, yaşanan olay sonrası karakola giderek kendisinin ifade verdiğini belirtti.

Düğünde havaya ateş edildiğini ancak kimin ateş ettiğini görmediğini kaydeden Aydın şunları söyledi: "Düğünde silah atıldı. Ama ben havaya ateş etmedim. Silah atmadım. Atsaydım, attım derdim. ama atmadım. ruhsatlı silahımı yanımda taşımıyorum. olay sonrası karakola giderek kendim ifade verdim. Silahımıda olay yerindeki boş kovanlarla karşılaştıoılması ve balistik inceleme yapılması için kendim teslim ettim. Silahıma el koymadılar. Silahımı evden aldırdım. bana karşı kimsenin tepkisi söz konusu değil. İnceleme sonucunda her şey ortaya çıkacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber