'DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 100 kişi gözaltına alındı'

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş: Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde eylem arayısında olan DEAS'a yonelik 21 ildeki 26 operasyonda 100 kişi yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2019 12:58, Son Güncelleme : 30 Ekim 2019 13:24
'DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 100 kişi gözaltına alındı'

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, "Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde eylem arayısında olan DEAS'a yonelik 21 ildeki 26 operasyonda 100 kişi yakalandı." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM) yapılan açıklamaya göre, Genel Müdürlükte düzenlenen koordinasyon toplantısında konuşan Aktaş, FETO, DEAS, PKK olmak üzere tum teror orgutlerine karsı gosterilen mucadelenin titizlik ve kararlılıkla surdurulecegini vurguladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mehmet Aktas, "Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde olası eylem arayısında olan DEAS teror orgutune yonelik 21 ilde 26 operasyon gerceklestirildi ve toplam 100 sahıs yakalanarak gozaltına alındı. Barıs Pınarı Harekatı ile ilgili sosyal medya hesapları uzerinden kara propaganda yapan 1297 hesap tespit edildi, 452 kişi gozaltına alındı ve 78 kisi tutuklandı." bilgisini verdi.

Öte yandan, kamuda "çakarlı" araçlarla ilgili yeni uygulamanın 1 Kasım'da yürürlüğe gireceğini de anımsatan Aktaş, yeni düzenlemeyle yetkisiz ve amacı dısında "çakar" kullanımının onune gecileceğini ifade etti.

Uyusturucu ve gocmen kacakcılıgıyla mücadele ile asayis suclarının onlenmesine yönelik operasyonların başarıyla sürdürdüğünü de belirten Genel Müdür Aktaş, "Yol kontrol noktalarında tedbirler arttırılarak devam etmekte olup, uygulama noktalarında da personelimiz gerekli hassasiyeti gostermektedir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber