KESK: Uzlaştırma Kurulunda medet ummayın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2007 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Merkez Yürütme Kurulu, toplu görüşme sisteminin sendikal hayatın gereklerini karşılayamadığını bildirdi.

KESK Merkez Yürütme Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, kamu emekçilerinin haklarını alanlarda verilen mücadeleler yoluyla geliştirebileceği kaydedildi.

"Hükümet ile yapılan toplu görüşmelerde 15 gün boyunca kamu emekçilerinin oyalandığı" savunulan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"5 YTL olan sendika aidat yardımını 10 YTL'ye çıkartarak masadan kalkan konfederasyonlar, parçası oldukları oyunu sürdürmekte ısrar ediyorlar. Kamu emekçilerinin insanca yaşayabilecekleri bir ücret düzeyini sağlamak yerine, yüzde 2 2'lik zamma 'evet' diyenler, durumlarını kurtarabilmek için 'Uzlaştırma Kurulu'ndan medet ummaktadırlar.

Kamu emekçilerinin mali ve sosyal talepleri, sözleşmeli personelin kadrolu istihdam talepleri ve emeklilerin insanca yaşam talepleri görmezden gelinerek, sadece 10 YTL'lik fark için Uzlaştırma Kurulu'na başvurmak, Kamu Emekçileriyle alay edenlere ortaklık etmektir."

Taraflar arasında eşitsiz bir güç ilişkisi esasına dayalı toplu görüşme sisteminin sendikal hayatın gereklerini ve kamu emekçilerinin ihtiyaçlarını karşılayamadığı ifade edilen açıklamada, toplu görüşme sisteminin bir "Ortaoyunu" olduğu öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber