Kadın milletvekilinin dramı

Haber Giriş : 05 Eylül 2007 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan'ın dramatik yaşam öyküsü Kadın Girişimcileri Derneği'nin düzenlediği toplantıya damgasını vurdu.

Doğu kadının kara yazgısını, derinden yaşayan ve bu yazgıyı değiştirmek için çıkılan yolun nasıl bir başarı öyküsüne dönüştüğünün birinci ağızdan anlatıldığı toplantıda duygusal anlar yaşandı.

Kadın Girişimcileri Derneği'nin (KAGİDER) düzenlediği toplantıda, AKP Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, Doğu ve Güneydoğulu kadınların gerçeklerini bu kez kendi yaşam öyküsünü anlatarak gündeme getirdi. Bu durumun değişmez bir yazgı değil, çalışılarak üstesinden gelinebilecek bir sorun olduğunun altını çizen Kotan, salonda duygusal anlar yaşanmasına neden olan konuşmasında şunları söyledi:

?Annem babamın ikinci eşi. Bölgemizde erkek zenginse eş sayısı da artar. Babamın erkek çocuk isteği annemin ölümüne kadar gitti. Kardeşimden sonra annemin üçüncü çocuk doğurması halinde doktor 2 yıl içinde öleceğini söyledi. Buna rağmen annem erkek çocuk olur umuduyla üçüncü çocuğuna hamile kaldı ve kız kardeşim Songül'ü dünyaya getirdi.

İki yıl sonra da annemizi kaybettik. Kapalı bir toplumda yaşıyoruz. Ailede ilk okuyan bayan benim. Bir daha kız çocuklarının annesiz kalmaması için iş ve siyaseti beraber devam ettirdim. Bölgede tuğla fabrikası kurarak kadınların da toz, çamur içinde çalışabileceğini gösterdim. Şimdi bölgede çalışan kadın sayısı giderek artıyor. Ataerkil düzeni biraz daha yıkmazsak 1970 ile 2007 Türkiye'si arasında fark olmayacak. Doğu batı ayrımı yapmadan barışı götürmek zorundayız. Bu bizim lüksümüz değil, zorunluluğumuz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber