BASK: Yetkili sendikalar kuzu kuzu imza atacaklar

Haber Giriş : 05 Eylül 2007 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASK:"YETKİLİ SENDİKALAR KUZU KUZU İMZA ATACAKLAR"

-BASK Genel Başkanı Resul Akay, hükümet ile sendikalar arasındaki ihtilaf konusu hususlarının inandırıcı olmadığını ifade ederek, ?Yetkili sendikalar önümüzdeki on gün içinde mutabakat metnini kuzu kuzu imzalayacaktır? dedi.

BASK Genel Başkanı Resul Akay, hükümet ile sendikalar arasındaki anlaşmazlık konusu hususlarının inandırıcı olmadığını ifade ederek, ?Yetkili sendikalar önümüzdeki on gün içinde mutabakat metninin kuzu kuzu imzalayacaktır? dedi.

BASK Genel Başkanı Resul Akay, ANKA'ya yaptığı açıklamada Uzlaştırma Kurulu'na başvuran sendikaların tutumunu eleştirdi. Yetkili sendikalarca açıklanan revize edilmiş rakamlar ile Hükümetin öngördüğü rakamlar karşılaştırıldığında ihtilaf konusu hususların inandırıcı olmadığını belirten Akay ?Bu çabalar dostlar alışverişte görsün kabili beyhude çabalardır? dedi.

5 YTL'lik sendika aidatının, 2007 yılı toplu görüşmelerinde de çilingir rolü oynadığını kaydeden Akay, Uzlaştırma Kurulu'nun hiçbir yaptırımının bulunmadığının altını çizdi. Akay, ?Yetkili sendikalar önümüzdeki 10 gün içerisinde mutabakat metnini kuzu kuzu imzalayacaklardır. Çünkü bunlar sendikacılığın doğası ile bağdaşmayan bir strateji izlemektedirler? diye konuştu.

Yıllardır devlet memurları için yapılan uslu çocuk nitelemelerinin yetkili sendikalara tıpatıp uyduğunu dile getiren Akay, en yüce değer olan emeğin, uslu ve tembihli sendikacıların elinde ziyan olup gittiğini söyledi.

-FAKİR MEMUR ZENGİN SENDİKACI-

Maaşların yüzde 2 artı yüzde 2 artmasına rağmen sendika aidatlarının yüzde 100 artığına işaret eden Akay, şöyle devam etti:

?Böylece ortalama 5-6 YTL sendika aidatı ödeyen memura 4-5 YTL avantaj sağlanmaktadır. Memurların bu avantajdan yararlanmak için sendika üyesi olacakları, böylece yetkili sendikalara ilave kaynak transferi gerçekleşmiş olacaktır. Yetkili sendikaların, memurlara uzattığı bu havucun içerisinde yüzde 2 artı yüzde 2'lik maaş sopası bulunmaktadır. Memur kardeşlerimizin bu havuca itibar etmeleri halinde fakirleşen memurlar ve zenginleşen sendikacılar dönemi başlayacaktır.?

Kamu işçilerine yapılan bu artışı dahi masada almayı beceremeyen sendika başkanları pişkinliklerinin memurlar arasında tepkiye neden olduğunun altını çizen Akay, ?Sendika aidatını yüzde 100 arttıran, diğer mali ve sosyal hakları komik oranda artmasına göz yuman sendikacılık anlayışının Türkçe'deki karşılığı sarı sendikacılıktır? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber