İran otomobili, talepleri karşılamakta güçlük çekiyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İran'da üretilen 'Saba 1.1-H' marka otomobiller Batman'da 16-17 bin YTL arasında alıcı buluyor. Tahran ve Tebriz'de üretilen otomobiller Türkiye'de ilgi görünce, son 6 ayda yüzlerce otomobil, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde satıldı.

İran otomobillerine ilgi nedeniyle TIR'lar Doğubeyazıt-Gürbulak sınır kapısında kuyruk oluşturdu. İran otomobillerinin Türkiye distribütörlüğünü üstlenen İstanbul, Ankara, Adana ve Gaziantep'teki bayiler talepleri karşılamakta güçlük çekiyor. 'Saba' marka otomobillerin motor aksamının Hindistan menşeli olduğu, diğer parçaların Tahran ve Tebriz'de imal edildiği belirtildi.

Oto satıcıları, İran'daki otomobillerin piyasaya girmesiyle satışlarında duraklama yaşandığına dikkat çekti. Yakıtta da İran otomobillerinin tasarruflu olduğunu belirten bazı satıcılar, "İran'da üretilen otomobil fiyatlarının cazipliği ve yakıtta tasarruflu oluşu sürücülerin ilgisini çekiyor.

Son aylarda herkes İran'daki otomobilleri soruyor. Distribütörler İran'dan gelen otomobilleri hemen satışa çıkarıyor ve otomobiller teşhir mağazalarından kısa sürede alıcı buluyor. Güneydoğu'da her ilde bu otomobillere rastlamak mümkün olacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber