Kemer Belediyesinin yaptıdığı heykel tartışılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- KEMER'DE HEYKEL TARTIŞMASI

- HEYKELTIRAŞ ZAFER SARI, HEYKELİN BİR KESİM TARAFINDAN ACIMASIZCA ELEŞTİRİLDİĞİNİ, MÜSTEHCEN VE AHLAKSIZ BİR ESER OLARAK YORUMLANDIĞINI BELİRTEREK BUNU SANATA KARŞI HOŞGÖRÜSÜZLÜK OLARAK DEĞERLENDİRDİ

- KEMER BELEDİYE ESKİ BAŞKANI MUSTAFA GÜL:

- "KEMER'İN EN BÜYÜK MEYDANINA BÖYLE MÜSTEHCEN BİR HEYKEL KOYMAK UYGUN DEĞİL"

SÜLEYMAN ELÇİN-LEVENT YENİGÜN -YETKİN TORLAK

ANTALYA (İHA) - Kemer Belediyesi tarafından Çınarlı Kavşağın tekrar düzenlenmesi nedeniyle Heykeltıraş Zafer Sarı'ya yaptırılan "Aşk Yağmuru" adlı heykelle ilgili tartışmalar sürüyor.

Heykeltıraş Zafer Sarı, iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Sarı, heykelin bir kesim tarafından acımasızca eleştirildiğini, müstehcen ve ahlaksız bir eser olarak yorumlandığını belirterek bunu sanata karşı hoşgörüsüzlük olarak yorumladı. Hiçbir sanatçının halkın ahlakını nasıl bozarım diye düşünerek eser üretmeyeceğini anlatan Sarı, şöyle konuştu: "Kemer Belediyesi tarafından özellikle böyle bir çalışma talep edilmiş değil. Zafer Sarı'dan özgün bir yapıt istenmiş ve dünyada başka bir eşi olmayan, kopya olmayan bir eser üretmeme imkan sağlanmıştır. Her şeyden önce belediye başkanımız ve yetkililerin sanata ve sanatçıya verdikleri değerden ötürü teşekkür ediyorum. Bu konuda cesur adım attılar."

Kemer eski Belediye Başkanı Mustafa Gül ise yaptığı açıklamada, "Kemerli bayanlar heykelden rahatsız olarak bize başvurdu. Biz de 7 kişilik bir heyet toplayarak Kemer kaymakamına heykelin kaldırılması için dilekçe gönderdik. Kemer'in en büyük meydanı yakınında, bir okul bulunan insanların sıkça gelip geçtiği yere böyle müstehcen bir heykel koymak uygun değil. Biz sanata karşı değiliz ancak bu heykel buraya yakışmadı" dedi.

Bu arada Türkiye'nin gündemine giren Kemer'deki heykelin önünde turistler fotoğraf çektiriyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber