Polislik sınavındaki soruların 70'i geçen yıllarda sorulanlar ile aynı...

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 08 Eylül 2007 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SONER ARIKANOĞLU

ANKARA - Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan Polis Meslek Yüksekokulu Giriş Sınavı'ndan kötü kokular geliyor. Bu yılki sınavda, Fethullah Gülen cemaatine 'soru kıyağı' yapıldığı iddia edildi. Sınavda sorulan soruların, 2000-2005 yıllarında ÖSS'de sorulan sorular arasından bire bir kopyalandığı ve bu durumun Fethullah Gülen cemaatine ait kurslara önceden bildirildiği öne sürüldü. Polis Akademisi yetkilileriyse iddiaları yalanladı.

Polis Akademisi tarafından yapılan Polis Meslek Yüksekokulu Giriş Sınavı, bu yıl 26 Ağustos'ta yapıldı. 6 bin 420 kişilik kontenjan için 22 merkezde yapılan sınava, ÖSS'de 200 ve üzerinde puan alarak polislik sınavına girmeye hak kazanan 71 bin 212 aday katıldı.

Adana'daki olay münferit mi?

Sınava gölge düşüren ilk olay Adana'da yaşandı. Sınava geç giren bir adayın üzerinde, soruların yanıtlarını gösteren notlar bulundu. Yapılan araştırmada Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu'nda görevli bir hizmetlinin para karşılığı üç kişiye çaldığı soru kitapçığını sattığı belirlendi. Hizmetli tutuklanırken Emniyet Genel Müdürlüğü, soruşturmanın sonucunu beklemeden 'olay münferit' açıklaması yaptı.

Ancak bu olayın ardından, Polis Akademisi Başkanlığı'na dilekçe yağdı. Skandalın Adana'yla sınırlı olmadığını savunan binlerce aday sınavın iptalini istedi. Sınava ilişkin iddialar bununla sınırlı kalmadı. Gazete ve televizyon bürolarına ulaşan ihbarlarda; bu yılki sınavda sorulan 100 sorunun, 2000-2005 yılındaki ÖSS'de sorulan sorular arasında bire bir kopyalandığı ve bu durumun Gülen cemaatine ait kurslara bildirildiği iddia edildi. Bir başka iddia da Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarında son üç yıldır çıkan soruların Nurcular ve Fethullah cemaatine sızdırıldığı yönünde. Buna göre, bu yılki soruların 70 tanesi şıkları dahi değiştirilmeden son üç yıl çıkan soruların içinden hazırlandı. Soruları ezberleyen öğrenciler, en az 70 soruyu doğru yanıtlayarak sınavı kazandı.

'Sorular ÖSYM'nin yöntemiyle'

Ancak bu iddialar, Polis Akademisi yetkilileri tarafından kabul edilmedi. Soruların ÖSYM'nin kullandığı yöntemle Polis Akademisi öğretim üyelerinden oluşan bir komisyon tarafından hazırlandığını belirten bir yetkili, "Soruları hazırlayacak komisyon, sınavdan kısa süre önce bir binaya kilitleniyor. Komisyon üyelerinin dışarı çıkmalarına, telefonla konuşmalarına, aileleriyle görüşmelerine izin verilmiyor" dedi. Yetkili ÖSYM'nin sınava gireceklerin isim listesini altı ay önceden istediği için bu kurumun sınavı yapamadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber