ÖSS'de 100 sorudan 99'unu doğru yaptı; ama istediği yere giremeyecek

Haber Giriş : 03 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Hafik İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şerafettin Yılmaz, bu yılki Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) yabancı dil bölümünden girdi.

Sınavdaki 100 sorudan 99'unu doğru cevapladı ve 293.843 ham puan aldı. Yılmaz, YÖK'ün katsayı uygulaması yüzünden istediği üniversiteye girmesinin imkansız olduğunu, bu yüzden hiçbir üniversiteyi tercih etmeyeceğini söylüyor. Yılmaz, ?Türkiye sıralamasında 501. oldum. Bilkent'te burslu olarak Amerikan kültür ve edebiyatı okumak istiyorum. Fakat katsayı adaletsizliği yüzünden tercih yapmıyorum. Bu eşitsizlik ortadan kalkana kadar bekleyeceğim.? dedi. Şerafettin Yılmaz gibi yüzlerce imam hatip lisesi öğrencisi, sınavda yüksek puanlar almalarına rağmen istedikleri üniversiteleri tercih edemiyor. Çünkü lisedeki alanları dışında bir bölüm tercih ettiklerinde, normal lise öğrencilerine göre 40-50 puanlık bir kayıp yaşıyorlar.

ÖSS'de 273 puanın üzerine çıkan imam hatip öğrencileri, İstanbul'da İmam-Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği'nde (ÖNDER) bir araya geldi. Mağdur öğrenciler adına konuşan ÖNDER Başkanı İbrahim Solmaz, YÖK'ü ve hükümeti, katsayı eşitsizliğini ortadan kaldırmak için göreve çağırdı. YÖK'ün görevinin eğitim kalitesini yükseltmek olduğunu hatırlatan Solmaz, ?YÖK artık imam hatiplerle uğraşmayı bıraksın.? dedi. Solmaz, ÖSS'de 273 puanın üzerine çıkan yaklaşık altmış öğrenciye burs vereceklerini kaydetti. Toplantıya katılan öğrencilerden, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Esra Egici, sayısaldan 286 ham puan almış. 90 soruluk sayısal bölümden sadece 4 yanlış yapan Egici, sözel bölümde de 85 soruyu doğru cevaplamış. Boğaziçi Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği okumak istediğini söyleyen Egici, ?Ancak katsayıdan dolayı, Anadolu'da herhangi bir üniversitenin fizik ya da matematik bölümünü tercih etmek zorunda kalacağım.? diyor. İstediği bölüme giremeyecek bir başka öğrenci de Zile Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Ayşe Mine Mağat. Mağdur öğrenci, ?Sözel bölümünden 285 ham puan aldım. İstediğim bölüme giremiyorum. Bu adaletsizlik artık düzelsin.? diyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber