Gazili öğrencilerin dörtte biri kitap okumuyor

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Üniversitesi'nde görevli öğretim üyelerinin yaptığı araştırma şaşırttı Öğrencilerin dörtte biri kitap okumuyor ve her türlü yönlendirmeye açık

ÜNİVERSİTELER yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanırken, Gazi Üniversitesi konusunda yayımlanan bir araştırma, hem üniversite hem de Türk gençliği konusunda çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

İnternetle tanışmadılar

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazife Göngör ve Yrd. Doç. Dr. Cem Yaşın öncülüğündeki bir ekip gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Gazi öğrencilerinin dörtte biri, hiç ders dışı kitap okumuyor, yüzde 72.78'i tiyatro, opera ve baleye hiç gitmiyor, yüzde 20'ye yakını interneti hiç kullanmamış ve gençlerin büyük bir bölümü de sanal dünyadan hiç yararlanmıyor.

Müzik tercihleri ne?

Öğrencilerin yüzde 73'üne ulaşıldığı belirtildi. Yapılan değerlendirmede ise maddi imkansızlık çeken ve özellikle kırsal kesimlerden gelenlerin yönlendirmelere, çeşitli tarikat ve siyasi partilerin güdümüne girmeye açık oldukları belirtildi. 2005-2006 eğitim öğretim yılında başlayan uzun soluklu araştırmada, öğrencilerin ağırlıklı olarak pop müzik dinlediği belirlendi. Kültürel düzeyi biraz daha yüksek olan gençlerin tercihi ise rock ve klasik batı müziği. Pop müzik dinleyenler yüzde 39.14'lük kesimi, Türk Halk Müziği dinleyenler de yüzde 15.85'lik kesimi oluşturuyor. Rock müzik, yüzde 15.47 ile listenin üçüncü sırasında yer buluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber