Kasksız motosiklet kullananlar mahkemeye veriliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet çözümü kasksız motosiklet kullananları mahkemeye vermekte buldu

DENİZLİ (CİHAN)-Denizli'nin Tavas ilçesinde kasksız motosiklet kullanımın önüne geçmek isteyen Emniyet Müdürlüğü, çareyi sürücüleri mahkemeye vermekte buldu.

Trafik ekipleri kaskız trafiğe çıkan sürücülere 52 YTL ceza kesebilirken mahkeme 600 YTL para cezası verebiliyor. Sürücü aynı hatayı tekrar ettiğinde ise bin 200 YTL ödüyor.

Tavas İlçe Emniyet Müdürlüğü, trafik kurallarını hiçe sayan sürücüleri hayata geçirdiği uygulamalarla yola getirdi.

Hatalı olarak trafiğe çıkan motosikletlere savaş açan emniyet, ilçede kasksız motor kullanımın önüne geçti.

Tavas İlçe Emniyet Müdürü Kemal Fındık, "İlçede kasksız ve tescilsiz motosiklet kullananları tespit edip mahkemeye veriyoruz. Son bir ayda başlattığımız uygulamalarla hiç kask kullanmayan motosiklet sürücüleri kendilerini korumak için değil, ceza yememek için kask almak zorunda kaldı. Oysa biz bu uygulamayı onların güvenliği için yapıyoruz." dedi.

Ehliyetsiz ve kasksız motosiklet kullananlarar kendilerinin değil, mahkemelerin ceza verdiğini belirten İlçe Emniyet Müdürü Fındık, "Vatandaşlardan tek isteğimiz, hem kendilerinin hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmamalarıdır. Bunu riske eden kişileriyse ne biz ne de mahkemeler affediyor." dedi. Uygulamanın diğer ilçelere de yayılmasını isteyen Kemal Fındık, Tavas'a yakın ilçelerden kasksız şekilde gelen motosikletlilerin ceza yediğini söyledi. Fındık, "Uygulama başladığı günden bu yana Tavas halkı motosiklete kasksız binmiyor. Çevre ilçelerden gelenlerse uygulamadan haberdar olmadığı için ceza yiyor." şeklinde konuştu.

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul önlerinde devriye gezdiklerini de dile getiren Emniyet Müdünü Fındık, "Okul saatlerinde motosiklet kullanan sürücüleri, okul önlerinden geçmemeleri için uyarıyoruz. Ders saatlerinde özellikle ses kirliliği yapan motosikletleri okul önlerinden geçirmiyoruz. Bunun yanısıra okul çıkışlarında hız sınırını aşan bütün araçlar için işlem başlatıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber