12 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 12 Eylül 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN GÜNEYDOĞU ANADOLU GEZİSİ DEVAM EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van'ın Başkale ilçesinde Kaymakamlığı ziyaret edecek ve brifing alacak. (Saat:10.05)

-Başkale'den Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geçecek olan Gül, burada da sırasıyla Kaymakamlık ve 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığı'nı ziyaret edecek. Gül, Komutanlık'ta er ve erbaşlarla birlikte yemek de yiyecek. (Saat:11.25/12.05/12.35)

-Gül, Yüksekova'daki programının ardından Hakkari'ye gidecek. Gül Hakkari'de Valiliği ziyaret ettikten sonra sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşecek ve Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na ziyarette bulunacak. (Saat:15.20/16.00/16.55)

-ANKARA'DA BULUNAN PATLAYICILAR

-Ankara'da otoparkta bulunan bomba yüklü araçla ilgili soruşturma devam ediyor. Bomba yüklü aracın ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde patlatılacağı bilgisi üzerine soruşturma bu yönde sürdürülmeye başlandı.

-Olay, dünya basınında ilk sayfalarda yer aldı.

-TERÖRLE MÜCADELE YÜKSEK KURULU TOPLANIYOR

-Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Ankara'da etkisiz hale getirilen bomba yüklü araç olayının ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında toplanacak. (Saat:14:00)

-ABD DIŞİŞLERİ BAKANI RİCE TÜRKİYE'YE GELİYOR

-ABD Dışişleri Bakanı Rice'nin Ekim ayında Türkiye'ye gelmesi ve İstanbul'da yapılacak Irak'a komşu ülkeler toplantısına katılabileceği bildirildi.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN DENİZLİ'DE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün, bir süre dinlenmek üzere Denizli Sarayköy ilçesindeki Umut Termal Otel'e yerleşti. Erdoğan'ın, 15 Eylül Cumartesi gününe kadar devam tatilini burada dinlenmesi bekleniyor.

-AKP ANAYASA KOMİSYONU KAMPA GİRİYOR

-Sivil Anayasa taslağı üzerindeki ön çalışmasını tamamlayan Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat başkanlığındaki AKP Komisyonu yarın Bolu-Abant'ta 3 günlük bir kampa giriyor. Toplantıya taslağı hazırlayan Bilim Kurulu üyeleri de katılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı toplantılarda sivil Anayasa taslağına son şekli verilecek.

-AKP, MHP İLE YAKINLAŞMAKTAN MEMNUN

-AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, Söğüt Şenlikleriyle kamuoyuna yansıyan AKP-MHP sıcak görüntüsüne dikkat çekerek, ?Bu olumlu tablonun devam etmesi gerekiyor. Sayın Bahçeli, olumlu, yapıcı bir muhalefet yapmaya özen gösteriyor? dedi

-AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin,?Bu görüntü, sadece AKP ile MHP arasında değil, tüm siyasette, samimi diyalog olarak sürmeli? dedi

-CUMHURBAŞKANI GÜL, BAŞBAKAN ERDOĞAN'I GEÇTİ

-Medya Takip Merkezi'nin (MTM) yaptığı medyada yer alma araştırmasında Gül, Erdoğan'ı geçti.

-RAMAZAN BAŞLIYOR

-İslam aleminin kutsal ayı Ramazan, akşam kılınacak ilk teravih namazıyla başlayacak. İlk sahura da gece yarısından sonra kalkılacak.

-Ramazan'ın ilk günü orucu en erken açacak Iğdır saat 18.27'de, en geç açacak Çanakkale saat 19.37'de iftar yapacak. Ankara'da 19.12'de, İstanbul'da 19.28'de, İzmir'de 19.33'de iftar yapılacak.

-MECLİS MİLLETVEKİLLERİ İÇİN RAMAZAN HAZIRLIĞINI TAMAMLADI

-Meclis, Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. TBMM Genel Kurulu'nun çalıştığı günler dışında, Meclis üyeler lokantası ve personele hizmet veren lokantalar akşam hizmet vermemesine karşılık, Ramazan boyunca milletvekilleri için üyeler lokantası açık olacak. Meclis yönetimi Ramazan'da geleneksel iftar yemeklerini de bulunduracak. Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden ?güllaç? da mönü içinde her gün yer alacak.

-İMF HEYETİ ANKARA'DA GÖRÜŞMELERE BAŞLIYOR

-Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, tanışma amaçlı davet ettiği Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ve IMF Türkiye Yerleşik Temsilciliğine yeni atanan Hüseyin Samiei'yi Hazine Müsteşarlığı'nda kabul edecek. (Saat:10.30)

-DERİNCE LİMANI İHALESİ YAPILIYOR

-Devlet Demiryolları'na ait İzmit Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle işletme hakkı devri ihalesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapılacak. Açık artırma usulüyle yapılacak ihale için 5 firma teklif vermişti. (Saat:11.00)

-İKÖ TERCİHLİ TİCARET ANLAŞMASI İMZALANIYOR

-Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İslam Konferansı Teşkilatı üyelerini kapsayan Tercihli Ticaret Anlaşması imzan törenine katılacak. (Saat:10.00)

-ÖDEMELER DENGESİ İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR

-Merkez Bankası, Temmuz ayı Ödemeler Dengesi İstatistiklerini açıklıyor. (Saat:16.30)

-KURAKLIK ÇİFTÇİNİN KABUSU OLDU

-Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, kuraklık nedeniyle büyüme oranlarının düşmesinin kendileri için sürpriz olmadığını belirterek, ?Gelecek dönemde daha zor olacak. Çiftçi bu sene tedirgin. Ne ekeceğine karar veremiyor. Çiftçi bilinçlendirilmezse riskli dönemler oluşabilir? dedi.

-FRAPORT-IC'DEN ANTALYA HAVALİMANI İÇİN İMZA TÖRENİ

-Fraport-IC ortak girişim grubunun, Antalya Havalimanı'nın I. ve II. Etap Dış Hatlar Terminalleriyle CIP ve İç Hatlar Terminali'nin işletme haklarını kiralama ihalesine ilişkin imza töreni, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek. (Saat:10.00)

-TEB, 80. YILINI KUTLUYOR

-Türk Ekonomi Bankası (TEB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi ve TEB Genel Müdürü Varol Civil, bankanın 80. kuruluş yıldönümüne ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00)

-ÜLKER, YENİ ÜRÜNLERİNİ TANITACAK

-Ülker Şirketler Topluluğu Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, düzenleyeceği basın toplantısı ile Ülker'in yeni ürünlerini tanıtacak. (Saat:10.00)

-AVRUPA PARLAMENTOSU EĞİTİM KOMİTESİ: BEDEN EĞİTİMİ ZORUNLU DERS OLSUN

-Avrupa Parlamentosu'nun alt çalışma birimlerinden Kültür ve Eğitim Komitesi, Avrupa'da okullara haftada üç saat zorunlu beden eğitimi dersi konulmasını önerdi.

-?EĞİTİMİN DURUMU? RAPORU AÇIKLANIYOR

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, ?2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı Başında Eğitimin Durumu? raporunu açıklayacak. (Saat:12.00)

-12 EYLÜL DARBESİ PROTESTO EDİLİYOR

-12 Eylül 1980 askeri darbesi, 27. yıl dönümünde protesto ediliyor.

-Ankara'da, Eşref Akıncı Kışlası önünde saat 11.00'de basın açıklaması siyah çelenk koyma eylemi yapacak olan gruplar, saat 14.30'da Yüksel Caddesi'nde bir araya gelecek. Buradaki açıklamanın ardından saat 15.15'te ABD Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenlenecek.

-HAKSIZ YERE GÖREV YOLLUĞU ALAN MEMURA SAHTECİLİK CEZASI

-Yargıtay, haksız yere görev yolluğu alan hastane müdürünün ?memura yalan beyanda bulunmak' suçundan değil, ?sahtecilik' suçundan yargılanması gerektiğine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber