Avrupa Parlamentosu: Beden eğitimi zorunlu ders olsun

Haber Giriş : 12 Eylül 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Parlamentosu'nun alt birimlerinden Kültür ve Eğitim Komitesi, üye devletlerin okullarında haftada üç saat zorunlu beden eğitimi dersi okutmalarına yönelik çağrıyı içeren raporu kabul etti. Öneri çocuklar arasında artan obezite ve aşırı kiloluk dolayısıyla yapıldı.

Avrupa Parlamentosu Kültür ve Eğitim Komitesi Üyesi Pal Schmitt kendi girişimiyle bir rapor hazırladı ve öğrencilerin Avrupa çapında haftada üç saat zorunlu beden eğitimi dersi almalarını önerdi. Rapor komitede oy çokluğuyla kabul edildi.

Rapora göre, Avrupa'da her yıl 400 bin çocuk obez ya da aşırı kilolu oluyor. Yıllık artış rakamı da devamlı büyüyor. 2002 yılından bu yana ilk öğretim okullarında işlenen beden eğitimi dersi, 2 saat 1 dakikadan, 1 saat 49 dakikaya düştü. Raporda AB'ye üye ülke yönetimlerine beden eğitimi dersinin, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında haftada en az üç saat zorunlu olarak işlenmesi çağrısında bulunuldu. Derslerde sporun akademik biçimiyle uygulanıp öğretilmesi de istendi.

Raporla ilgili görüşlerini belirten Avrupalı parlamenterler AB fonlarının gelişmemiş bölgelerde spor tesislerinin yapılması için daha fazla kullanılmasını da istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber