Kahraman köpek Rocky'ye başarı belgesi

Haber Giriş : 12 Eylül 2007 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bomba yüklü minübüsü bulan Rocky isimli özel eğitimli köpek ve Köpek Eğitim Merkezi(KEM) ödüllendirilecek.

Ankara Terörle Mücadele Şubesi'nde faliyet veren Bomba İmha Ekibine dahil olan 3,5 yaşındaki Alman Kurdu Rocky'e gösterdiği başarı nedeniyle başarı belgesi verilecek.

Ankara'ya bir katliamdan kurtaran hassas burun için ayrıca eğitimcilerine de ödüllendirileceğini ifade eden yetkililer, ?Zimmetli polis memuru da taltifle ödüllendirelecek" dediler.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na bağlı olarak görev yapan Köpek Eğitim Merkezi(KEM)'nde yetiştirilen özel eğitimli 248 köpekten biri olan Rocky'nin yüzlerce kişinin ölümüne sebep olabiecek, 300 kiloluk patlayıcı taşıyan aracı bulması gözleri bu merkeze çevrilmesine neden oldu.

Yaklaşık 1 yıllık eğitimden geçen polis köpeği özel bir kimlik taşıyor. Eğitimin ardından sahibi olan polise zimmetlenen özel köpekler, her yıl aldıkları eğitimi unutmamaları için özel testlerden geçiyor. 15 kişilik özel bir eğitimcilerin bulunduğu KEM'de eğitilen özel köpeklerin kaybolmalarının önlenmesi için de derilerin altına chip takılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber