Eğitim-Sen: Bakan bu yılki emeklileri gizliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, öğretmen açıklarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı'nın ifade ettiği rakamların gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, "Bakan, bu yılki emeklileri gizlemektedir. Milli eğitimde şu an bu yıl emekli olacaklarla birlikte toplam emekli olanların sayısı 86 bindir" dedi.

Dinçer, hazırladıkları, "2007-2008 eğitim-öğretim yılı başında eğitimin durumu" raporunu açıklamak üzere sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in öğretmen açıklarıyla ilgili bir gazetede yer verilen açıklamalarına değinen Dinçer, Bakan'ın ifade ettiği rakamların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

"Bakan bu yılki emeklileri gizlemektedir" diyen Dinçer, "Milli eğitimde şu an bu yıl emekli olacaklarla birlikte toplam emekli olanların sayısı 86 bindir. Sadece bu son 5 yıllık dönem içinde bizim üyemiz olan 24 bin öğretmen emekli olmuştur" diye konuştu.

Belli branşlarda norm fazlası öğretmen olduğunun doğru olduğunu belirten Dinçer, ancak önemli bazı branşlarda da öğretmen açıklarının çok fazla olduğunu söyledi.

AK Parti Hükümeti döneminde 141 bin öğretmen ataması yapıldığını belirten Dinçer, "Demek ki bunların 75 bini ya da 80 bini kadrolu olduğuna göre, geriye kalan 55 bin öğretmen sözleşmeli dediğimiz statüde atanmıştır."

Bakanın 'bu yıl 40 bin öğretmen ataması yapıldı' açıklamasının da gerçeği yansıtmadığını ileri süren Dinçer, "Şubatta 10 bin, ağustosta 20 bin öğretmen atandı. Ama 10 bin öğretmen seçim öncesi vaadi verilmesine rağmen seçimden sonra tasarruf adı altında atanmamıştır. Eğitimden tasarruf yapılamaz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber