Çorum'da 'Ramazan topu' paniği

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'da Ramazan ayı hazırlığı yapan Belediye'nin, hiçbir uyarı yapmadan kentin göbeğinde top atışı yapması bomba paniği yaşattı.

Ankara'da çok katlı otoparkta bomba yüklü minibüs bulunması tüm Türkiye'yi korkuturken, böylesi gergin bir zamanda habersizce Ramazan topu atışı yapan Belediye vatandaşın yüreğini ağzına getirdi. "Bu kadar da olmaz" dedirten olay bugün akşam 16.45 sıralarında Çorum'da yaşandı. Her yıl olduğu gibi Ramazan'da iftar vakitlerini top atışıyla duyuran Çorum Belediyesi, Ramazan arefesinde herhangi bir duyuru yapmadan top atışı denemesi yapmaya kalkıştı.

Emniyet Müdürlüğü'nden izin almayı düşünen Belediye, Ankara'daki olay sonrası vatandaşın korkabileceğini hesap etmeyince kentte hareketli dakikalar yaşandı. Kentin göbeğinde çarşının kalabalık olduğu bir zamanda 10 dakika içinde 5 top atışı yapan belediye ekipleri, büyük korku yaşattı. Top atışını şiddetli bir patlama zanneden vatandaşların bazıları dükkanlardan dışarı fırlarken, bazılarının kaçıştığı gözlendi. Top atışları en çok çocukları korkuttu. Ne olduğunu anlayamayarak panik yaşayan çocukları anneleri sakinleştirdi.

Herhangi bir uyarı yapılmadan top atılmasına çarşı esnafı ve vatandaşlar tepki gösterdi. Denemenin yeri ve zamanının yanlış olduğunu söyleyen Gazi Caddesi esnafı, Ramazan ayını sabırsızlıkla beklediklerini, ancak böyle bir olayın yaşanmaması gerektiğini söylediler. Ankara'daki olayın tedirginliğinin henüz atlatılamadığını dile getiren esnaflar, "Zaten insanlarda bir gerginlik vardı. Habersizce böyle bir deneme yapılması bizi ve vatandaşları korkuttu. Bu denemenin yeri burası değil, şehir merkezi dışıdır. O topu atanlar, insanların korkabileceğini, çocuk ve hamilelerin panik yaşayabileceğini hiç mi düşünemediler?" diye tepkilerini ifade ettiler.

Bu arada, patlama seslerinin ne olduğunu anlamaya çalışan çok sayıda kişi, polis ve zabıta telefonlarını aradı. Yetkililer, atışların emniyetten izin alınarak yapıldığını bildirseler de bu açıklama vatandaşı sakinleştirmeye yetmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber