Polislere, ?nezaketle müdahale' kursu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2007 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA)

ESKİŞEHİR Emniyet Müdürlüğü personeline, copsuz ve silahsız savunma teknikleri konusunda eğitim veriliyor. ?Nezaketle müdahale' adı verilen kursun bitiminde polislere sertifika verilecek.

Polis Okulu Spor Salonu'nda düzenlenen kursa, polisler 50'şer kişilik gruplar halinde katılıyor. Her grubun 5 gün süreyle uzakdoğu savunma sporları ve yakın dövüş teknikleri konusunda eğitim alacağı kursa Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 1700 personelin tamamı katılacak. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, amaçlarının polisin zanlıyı etkisiz hale getirmekte zor kullanmadan, onları nazik ancak etkili bir şekilde etkisiz hale getirmek olduğunu belirtti.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü'nde görevli spor ve kondisyondan eğitmeni Emin Dokumacı gözetiminde yapılan çalışmalar sonunda polislere birer sertifika verilecek.

Polis Okulu Spor Salonu'nda yapılan çalışmalarda, çeşitli şubelerden gelen polisler, yakın dövüş teknikleri, savunma ve suçlulara müdahale etmenin inceliklerini öğreniyor. Zanlıların canını fazla yakmadan etkisiz hale getirmenin tekniklerinin öğretildiği kursta, polisin vatandaşa daha saygılı ve daha yumuşak davranması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber