İstanbul Belediyesi'nin eğitim-öğretim tedbirleri alkışlanmalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM TEDBİRLERİ

METROBUS VE SULTANÇİFTLİĞİ-EDİRNEKAPI HAFİF METRO, YILBAŞINA KADAR YÜZDE 50 İNDİRİMLİ YOLCU TAŞIYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, okulların açılacağı 17 Eylül Pazartesi günü trafik sıkışıklığı yaşanmaması için en üst düzeyde alarma geçerek tedbirler aldı.
Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Genel Sekreter Mesut Pektaş Başkanlığı'nda yapılan toplantılarda sorunlar, tedbirler ve çözüm önerileri tartışıldı. Toplantıya, İstanbul Valiliği, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Taksiciler Odası, Okul Servisleri Odası, İstanbul Ticaret Odası, İETT, İDO, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Alt Yapı Koordinasyon Müdürlüğü, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Ulaşım AŞ, İBB Trafik Müdürlüğü, Toplu Taşım Hizmetleri Müdürlüğü katıldı.

ALINAN KARARLAR
İstanbul'da yaklaşık 2 milyon 322 bin 767 öğrenci 2 bin 582 okulda ders başı yapacak. 16 bin okul servis aracı trafiğe çıkacak. Öğrenci servisleri okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları için bir hafta önceden öğrenci kayıtlarını bitirecek. Öğrencilerin alınacakları yerler belirlenecek.

Servisler mutlaka öğrenciyi evinden alıp akşam evine bırakacak. Okulların açıldığı gün servisler okullara öğrencisiz gitmeyecek. Yönetmeliğe uymayan servis araçları hakkında işlem yapılacak. Çocuklarını okula servisle gönderen velilerin özel araçları yerine mutlaka servisleri kullanmaları, özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları trafik akışı açısından büyük önem taşıyor. Memurlar mesaiye 09.00 'da başlayacak.

Taksiler okulların açıldığı ilk 3 gün pik saatlerde, (sabah 06.00-10.00 öğleden sonra 16.00-20.00) yanında velisi olan veya olmayan öğrenciler için yüzde 50 indirimli çalışacak. 17-18-19 Eylül İETT, özel halk otobüsleri, vapurlar, deniz motorları, metro, hafif metro; sabah 06.00-10.00 ile öğleden sonra16.00-20.00 saatleri arası ücretsiz olacak.

METROBÜS VE SULTANÇİFTLİĞİ TRAMVAYI YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

Topkapı-Küçükçekmece Metrobüs ve Sultançiftliği-Edirnekapı hafif metro yılbaşına kadar yüzde 50 indirimli yolcu taşıyacak. Metrobüs ve tramvay da diğer toplu taşım araçları gibi 17-18-19 Eylül sabah 06.00-10.00 ile öğleden sonra 16.00-20.00 saatleri arası ücretsiz olacak.

İstanbul'da ana arterlerde 46 kavşakta (büyük şantiyeler) çalışmalar sürüyor. İstanbul genelinde ise Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü dahil 450 ayrı noktada irili ufaklı şantiyelerde çalışmalar devam ediyor. Bu şantiyelerde okulların açıldığı hafta çalışma yapılmayacak. Trafiği enleyecek tüm unsurlar ortadan kaldırılacak. Çalışmalar daha sonra kademeli olarak başlatılacak. Yollarda çalışma yapılmayacak. Trafik akışını engelleyen çukurlar kapatılacak.

İETT 800 ek otobüs seferi koyacak. Çocuklarını servisle göndermeyen veliler ve öğrenciler toplu taşım araçlarını tercih etmeleri ulaşım ve trafik rahatlığı açışından büyük önem taşıyor. İDO kış tarifesine geçerek ek sefer kodu. Okul servis araçları Asya ve Avrupa yakası arasında arabalı vapurlardan öncelikle yararlanacak.

Trafik akışını sağlamak için ana arterlerde 833 okul, 154 kavşakta çok sayıda polis görev yapacak. Okulların açılacağı gün, büro hizmeti yapan polisler, İlçe Emniyet Müdürlükleri personeli trafik düzeninin sağlanmasına yardımcı olacak. Trafiksıkışıklığı yaşanmaması için ana arterlerde bin 37 zabıta memuru trafik ekiplerine yardımcı olacak. Zabıta personeli emniyet ile planlanan çerçevede 155 okul 48 kavşakta görev yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü helikopter ile havadan trafik denetlemesi yapacak. Yollarda olabilecek hasarlı kazalara anında müdahale edilecek, çeşitli güzergahlarda çekiciler hazır bekletilecek. Tek bilet AKBİL uygulamasıyla öğrenciler tüm toplu taşım araçlarından yararlanabilecek. Çöp kamyonları gündüz çöp toplaması yapmayacak. Çalışmalar gece tamamlanacak.

VATANDAŞ ŞİKAYETLERİ İÇİN

İstanbullular şikayetlerini, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası taksiler konusunda 0 212 283 65 42; sabah öğrencileri evlerinden almayan servisler ve diğer sorunlar için İstanbul Servisçiler Odası 0 216 572 13 90, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşım Hizmetleri Müdürlüğü 0 212 453 78 78 numaralı telefona bildirebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber