156 milyon 625 bin ders kitabı ücretsiz dağıtılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2007 10:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İlköğretim ve lise öğrencilerine, 156 milyon 625 bin 45 adet ders kitabı ücretsiz dağıtılacak. Ders kitapları, okulların açıldığı gün sıraların üzerinde hazır bulundurulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ücretsiz ders kitabı dağıtım işlemlerini tamamlama çalışmalarını sürdürüyor.

Bakanlık, ilköğretim okulları için 121 milyon 722 bin 181, ortaöğretim okulları için de 34 milyon 902 bin 864 olmak üzere toplam 156 milyon 625 bin 45 kitap dağıtacak.

İlköğretim ders kitaplarını bu yıl öğrenciler beşinci kez ücretsiz, ortaöğretim öğrencileri ise geçen sene başlayan uygulamayla ikinci kez ücretsiz almış olacak.

Ders kitapları, genel liselerin yanı sıra tüm meslek liseleri ile Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinin öğrencilerine de dağıtılacak. Buna hazırlık sınıfı kitapları da dahil olacak.

Ücretsiz ders kitabı dağıtımı projesi özel okulları kapsamıyor. Bu okullardaki öğrenciler ders kitaplarını ücret karşılığı kitapçılardan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 38 satış noktasından alabilecekler.

İlköğretim ve ortaöğretimdeki her bir sınıf için hazırlanan ders kitapları, sınıflara göre ayrı ayrı bastırılan poşetlerin içine yerleştirilerek, öğrencilerin sıralarına konulacak. Poşetlerde, ders kitaplarının yanı sıra öğrenci çalışma kitapları da yer alacak.

Erdoğan ve Çelik'ten mesajlar

Poşetlerin içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in mesajlarının yer aldığı birer broşür de bulunacak.

Başbakan Erdoğan, öğrencilere, 2007-2008 eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını dilediğini belirterek, "İnanıyorum ki, bu eğitim-öğretim yılını en iyi şekilde değerlendirmek için çok ama çok çalışacaksınız" diye sesleniyor.

Beş yıldır ücretsiz ders kitabı uygulaması yaptıklarını belirten Erdoğan, devletin mevcut imkanlarıyla sosyal hukuk devleti anlayışı gereği olarak başlatılan bu uygulamanın öğrencilere duyulan sevginin ve güvenin eseri olduğunu ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber