Formasyonsuzların Öğretmenliğe Atama Şekli

KPSS sınavı öncesi MEB tarafından yapılan açıklamada, formasyonu bulunmayan eğitim fakültesi mezunları dışındaki mezunların da öğretmenliğe başvurabileceği belirtilmiştir. Öyleki, MEB tarafından ÖSYM'ye gönderilen yazı üzerine formasyonsuzlar için KPSS'ye başvuru süresi 3 gün uzatılmıştı. Ve sonunda Milli Eğitim Bakanlığı resmi düzenlemeyi yaptı. Ancak, yeni düzenleme MEB'in bir kaşık suda fırtına kopardığını göstermektedir.

Haber Giriş : 04 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zira 12.7.2004 tarihli yeni kararda, formanyosuzların ancak eğitim fakültesi mezunları ile pedagojik formasyonu olan veya tezsiz yüksek lisans yapan adaylar ile öğretmen ihtiyacının karşılanamaması halinde başvurubilecekleri belirtilmektedir.

Karara ilgili maddesi şu şekildedir:

"Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon eğitimi olmayanların atamaları
Madde 9- Bu Esasların 7 ve 8'inci maddelerinde belirtilen nitelikleri taşıyan potansiyel adaylarla ihtiyacın karşılanamadığı atama dönemleriyle sınırlı olmak ve belirtilen nitelikleri taşıyan adayların atanmalarından sonra gelmek koşuluyla; ek çizelgede yer verilen yüksek öğretim programlarından mezun olanlardan Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programını tamamlamamış olanlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda 75 ve daha yukarı puan aldıkları takdirde, pedagojik yönden eksiklikleri daha sonra tamamlatılmak üzere alan öğretmenliklerine atanabilirler.
Bu şekilde öğretmenliğe atananların Pedagojik Formasyon eğitimleri adaylık dönemi içinde gerçekleştirilir."

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber