Ankara'daki yamyam 'Rahşan affı'ndan yararlanmış

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 16 Eylül 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SONER ARIKANOĞLU

ANKARA- 55 yaşındaki Cafer Er'i tabancayla vurarak öldürdükten sonra kurbanının etlerini yiyen Özgür Dengiz'in 10 yıl önce Gölbaşı'nda bir kişiyi öldürdüğü için hüküm giydiği ve üç yıl dört ay hapis yattıktan sonra kamuoyunda 'Rahşan affı' olarak bilinen aftan yararlanarak serbest kaldığı belirlendi.

Mamak Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Er, Mamak Çöplüğü'nde tabanca ile vurularak öldürülmüş ve kol, bacak ve kalçalarındaki etler kesilmiş halde bulunmuştu. Ankara Cinayet Bürosu dedektifleri Er'i 27 yaşındaki Dengiz'in öldürdüğünü belirledi. Dengiz'in, yaşadığı gecekonduyu basan dedektifler Er'in vücudundan kesilen etlerin bir bölümünü buzdolabında buldu.

Dengiz'in "Pişman değilim. Ben insan eti yiyerek Allah'ın emrini yerine getiriyorum" diye ifade verdiği öğrenildi. Dengiz'in 10 yıl önce de Gölbaşı'nda işlediği bir cinayet nedeniyle yargılanıp hüküm giydiği ve üç yıl dört ay hapis yattıktan sonra kamuoyunda 'Rahşan affı' olarak bilinen Şartlı Salıverme Yasası'ndan yararlanarak serbest kaldığı ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen Dengiz tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber