Kullan at otomobil artık hayal değil

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Renault Başkanı Carlos Ghosn, 3 bin dolarlık kullan at tipi otomobil üreteceklerini açıkladı. Otomobil endüstrisi 3000 dolarlık arabaların geliştirilmesi için büyük uğraş veriyor

EYLEM ŞİMŞEK İSTANBUL

Ucuz otomobiller piyasasında DACIA markasıyla 5 bin eurodan başlayan fiyatlarla başı çeken Renault, daha da ucuz bir versiyon için hazırlıklarını sürdürüyor. Renault Başkanı Carlos Ghosn, 3 bin dolarlık kullan at tipi otomobil projesine hız verdiklerini açıkladı.

Ghosn, düşük fiyatlı araçlarla ilgili çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi. Önümüzdeki yıllarda '3 bin dolarlık kullan at tipi' otomobil projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

AMAÇ DÜŞÜK FİYAT

Daha önce "Türkiye en kârlı piyasamız ve ihracat üssümüz" diyen Ghosn, Renault'un düşük fiyatlı araç üretim kapasitesinde eksik olduğunu dile getirdi, Amaçlarının düşük fiyatlı araç üreten üretici haline gelmek olmadığının altını çizen Ghosn, bütün sınıflara hitap eden rekabet edebilir bir marka olmayı amaçladıklarını söyledi. Düşük fiyatlı modellerde olmamaları halinde ise belli teknolojileri kaybedebileceklerini anlatan Ghosn, Renault'un bunu kaybetmek istemediğini dile getirdi.

Şu anda hiçbir batılı firma 10 bin dolardan ucuz otomobil üretimi gerçekleştiremiyor. Büyük firmalar ucuz otomobil pazarını yalnızca Çinlilere ve Hindistanlılara kaptırmak istemiyorlar.

General Motors, Fiat, Chrysler, Ford, Volkswagen ve Peugeot gibi firmalar ucuz otomobil üretimi işine girme konusunda kararlı görünüyorlar. Bu amaçla Volkswagen firması Brezilyalı küçük otomobil üreticisi Fox'la üretime girmeyi planlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber