Öğrenci kıyafetlerinde yabancı kelime, çizgi film figürlerine yer yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni eğitim döneminde öğrenci kıyafetlerinde yabancı kelime, çizgi film figürlerine yer yok

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, ilde yeni eğitim dönemine problemsiz girdiklerini, kapalı ve hasarlı okulları olmadığını söyledi.

Dindar, "Yeni dönemde okullarda, özellikle öğrencilerin kılık ve kıyafetlerinde yabancı kelime, çizgi film kahramanlarından ibaret figürlerin yer almasına izin verilmeyecek" dedi.

Yeni eğitim -öğretim yılının başlaması dolasıyla Eskişehir'de bir tören düzenlendi. Atatürk anıtı önündeki törene, Vali Vekili Ekrem Ballı, Askeri erkan adına Kurmay Albay Yusuf Savaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Eskişehir'de yeni eğitim dönemine problemsiz girdiklerini, kapalı ve hasarlı okul olmadığını söyledi. Dindar, yeni dönemle birlikte okullarda bazı uygulamaların devreye sokulduğunu, özellikle öğrencilerin kılık ve kıyafetlerinde yabancı kelime, çizgi film kahramanlarından ibaret figürlerin yer almasına izin vermeyeceklerini kaydetti. Dindar, yabancı kelime ve çizgi film figürlerinin yer aldığı kıyafetlerin üzerinin ise kapattırılacağını belirtti.

SOKAK KÖPEĞİ İSTİKLAL MARŞINI HAZIROLDA DİNLEDİ

Bu arada, tören sırasında ilginç olaylar yaşandı. İstiklal marşının okunması sırasında prokotolün önüne gelen bir sokak köpeği ilginç görüntü oluşturdu. Bazı vatandaşların seslenmesine rağmen alandan gitmeyen köpek, protokolün önünde diz çökerek hazırol vaziyette okunan İstiklal Marşını dinledi. İstiklal marşının ardından rahat vaziyetine geçerek dizüstü çöken ve sağa sola bakınan köpek, bir süre burada bekledi. Söz konusu köpek, daha sonra bir görevli tarafından tören alanından uzaklaştırıldı. Ancak, köpek, geri dönerek bu kez tören alanındaki protokolün yan tarafına oturarak törenleri izledi. Bu durum törene katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Atatürk anıtına kurumlara ait çelenklerin sunulmasının ardından tören sona erdi. Söz konusu köpek ise törenin bitiminin ardından Kıbrıs Şehitleri caddesindeki küçük parka giderek burada dinlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber