Köylerdeki okullar uydudan internete bağlanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin başlattığı teknolojik sınıflarla birlikte tüm okulların internet bağlantıları sağlandı. Özellikle köyler başta olmak üzere kırsal kesimde bulunan okulların internet bağlantısı ise uydudan sağlanacak.

2007-2008 eğitim-öğretim dönemi büyük bir coşkuyla başladı. Diyarbakır'da yeni eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle Hattat Hamit Aytaç İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi.

Törene, Diyarbakır Valisi Efkan Ala'nın Başbakanlık Müsteşarlığı'na atanmasının ardından yerine görevlendirilen Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, eğitim alanında devrim niteliğinde gelişmelerin yaşandığını vurguladı.

Okullara bilgi teknoloji sınıflarının kazandırıldığını anlatan Tekdemir, il ve ilçelerdeki tüm okulların hızlı internete kavuşturulduğunu söyledi.

Kırsal alandaki okulların uydudan internete bağlantılarının sağlanacağını dile getiren Tekdemir, "Diyarbakır'da son yıllarda bin 500 derslik yapıldı. Yaklaşık 500 dersliğin ise inşaatı halen devam ediyor. Müfredatta yapılan değişikliklerle öğrenci merkezli eğitime geçildi. Yeni eğitim öğretim yılının tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Diyarbakır Vali Vekili Hüseyin Avni Mutlu ise 400 bin öğrenci, 8 bine yakın derslik ile eğitim öğretime başladıklarını ifade etti.

Mutlu, Diyarbakır'da sınıf ortalamasının 52 olduğunu kaydederek önemli olanın okul zilinin çalması ve öğrenci ile öğretmenin buluşması olduğunu vurguladı.

Daha sonra 2007-2008 eğitim-öğretimin ilk dersini veren Diyarbakır Vali Vekili Mutlu, görev başladığı yerde ilk olarak öğrencilere seslenmekten mutlu olduğunu kaydetti.

5/B sınıfındaki öğrencilere tavsiyelerde bulunan Mutlu, "Bende 5 A sınıfında okumuştum. Devlet, aileniz, toplum okumanız için büyük fedakarlıklar yapıyor." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da öğrencilerin derslerinin boş geçmeyeceğini vurgulayan Mutlu, Haydi Kızlar Okula kampanyasında büyük ilerlemelerin yaşandığını, ancak henüz istenilen noktada olunmadığını söyledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ise sırada oturarak vali vekilini dinledi. Zaman zaman öğrencilere kopya vermeye çalışan Kavak, gülüşmelere sebep oldu.

Tatilini İskenderun'da geçirdiğini ve denizde yüzdüğünü anlatan Filiz adlı öğrenci, tatil boyunca kitap okuyup derslerine de çalıştığını belirtti.

Birçok öğrenciyle sohbet eden Mutlu, okul çıkışında ellerini öğrencilerin elleriyle çarpıştırdı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Mutlu'ya kimi öğrenciler sarılırken kimileri de elini öptü.

Vali Vekili Hüseyin Avni Mutlu, okuldan halk oyunları ekibinin gösterisiyle uğurlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber