Akdağ: SABİM Alo 184 Hattı'yla, kime şikâyet edersen et zihniyeti bitecek

Haber Giriş : 06 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni hizmete giren SABİM Alo 184 Hattı'yla (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi), hastanelerde hakim olan ?kime şikayet edersen et' zihniyetini yok edeceklerini söyledi.

Vatandaşların sağlık alanında karşılaştıkları sorunlarını ve şikayetlerini Alo 184'e doğrudan iletebileceklerini belirten Akdağ, problemlerin çözümünün de bizzat takip edileceğini bildirdi. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Akdağ, SABİM Alo 184 Hattı'nı tanıttı. AKİM'i (Adalet ve Kalkınma Partisi İletişim Merkezi) örnek alarak SABİM'i kurduklarını ifade eden Akdağ, "Vatandaşlar bir şeyi danışmak istediğinde, bir sıkıntısı olduğunda bunu mahallinde çözemiyorlarsa doğrudan Sağlık Bakanlığı tarafından yönetilen bu iletişim hattına başvurabilecek." dedi. Akdağ, hastanelere hakim olan "Kardeşim git nereye şikayet edersen et" anlayışını yıkabilmek için bu hattı devreye soktuklarını kaydetti.

SABİM için şu anda 4 doktor, 24 saat çalışan 40 operatör, 20 merkez birim koordinatörü, 81 il sağlık müdür yardımcısı ve 40 hastane başhekim yardımcısı hizmet veriyor. 2003 yılında pilot uygulama olarak başlatılan SABİM Alo 184 Hattı'na şimdiye kadar yaklaşık 60 bin telefon geldi. Bunların 45 bini bilgi amaçlı açılırken, 2 bin 500'ü eleştiri, 6 bin 700'ü şikayet ve 3 bini de çeşitli talepler içerdi.

Bakan Akdağ, basın toplantısının ardından SABİM Alo 184'ü arayarak, hattın çalışma sistemini bizzat kontrol etti. SABİM görevlisine, "Erzurum'dan yeşil kart alan bir vatandaş olduğunu ve kartıyla Ankara'daki hastanelerden yararlanıp yararlanamayacağını" soran Akdağ, aldığı cevaplardan oldukça memnun oldu. Daha sonra SABİM görevlileriyle hatıra fotoğrafı çektiren Akdağ, çalışanlara başarılar diledi. Akdağ, SABİM Hattı'nın şehiriçi tarifeye göre ücretlendirileceğini bildirdi

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber