Çelik, uygulamalı bilim merkezi açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 17:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Bu ülkenin kaynaklarını sadece devletin değil, aynı zamanda milletin kaynaklarını, hayırsever insanların kaynaklarını, ülkemizin dar gelirli ve dezavantajlı gruplarına yönlendirmek yöneticiler olarak bizim görevimizdir'' dedi.

Çelik, Mamak Kültür Merkezinde, Mamak Belediyesinin düzenlediği ''Bilgi Evleri Yazı Okulu Sergisi'' ile ODTÜ ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle kurulan Uygulamalı Bilim Merkezinin açılışını yaptı.

Çelik, sergi açılışının ardından Mamak'taki çeşitli okullardan gelecek ihtiyaç sahibi öğrencilere 5 bin okul kıyafeti, 5 bin kırtasiye paketi, 5 bin akıllı ajanda, 30 bin kitap ve 4 bin öğretmen ajandasının dağıtım törenine katıldı.

Çelik burada yaptığı konuşmada, ''Gül bahçemizin gonca gülleri'' diye seslendiği öğrencilerin yeni öğretim yılını kutladı. Çelik, hükümetin Anayasanın gereği olan sosyal devlet ilkesinin ülkenin en ücra köşesinde, en dar gelirli vatandaş tarafından hissedilmesi için çok büyük gayretler gösterdiğini, büyük projeler hazırladığını belirterek, şöyle devam etti:

''Fakat sosyal devleti sadece kağıt üzerinde bir kavram olarak tanıyanlar, bizim bu yaptıklarımıza, en dar gelirli vatandaşımıza, yoksul vatandaşımıza, devletin şefkat elini uzatmamızı sadaka kültürü olarak değerlendirdiler. Sadaka Ahmet'ten, Mehmet'ten kendi cebinden başkasına verilenlerdir. Sayın Gazi Şahin, Mamak Belediye Başkanı kendi cebinden, kendi parasıyla bu yavrularımıza bunları vermiyor. Netice itibariyle devletimizin kaynakları milletten gelir. Milletten aldığımızı, milletin yararına kullandırmak sosyal devletin ilkesidir. Dolayısıyla sosyal devlet kavramını bilmeyenler, ücretsiz kitap dağıtımını da anlayamazlar. Ramazandaki iftar çadırlarının ne olduğunu da anlayamazlar ve bu yapılan yardımlar da sadaka kültürü olarak değerlendirilir, değerlendirmeye devam etsinler...'' Halkın yapılanların farkında olduğunu ve büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Çelik, ihtiyaç sahiplerine yardımların yapılması nedeniyle düzenlenen töreni anlamlı bulduğunu belirterek, ''Bu ülkenin kaynaklarını sadece devletin değil, aynı zamanda milletin kaynaklarını, hayırsever insanların kaynaklarını, ülkemizin dar gelirli ve dezavantajlı gruplarına yönlendirmek yöneticiler olarak bizim görevimizdir'' dedi.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin ise ''Eğitime Yüzde Yüz Destek'' kampanyası çerçevesinde belediye olarak bir takım etkinlikler düzenlediklerini belirterek, Uygulamalı Bilim Merkezindeki aletlerin tasarımındaki katkısı için ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut'a ve emeği geçen öteki kişilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Çelik, yetkililerle birlikte 5 öğrenciye kırtasiye ve giyim malzemesi dağıttı.

Bakan Çelik daha sonra, ODTÜ ile Mamak Belediyesinin işbirliği ile kurulan Uygulamalı Bilim Merkezi'nin açılışını yaptı. Çelik açılışta bilim merkezinde sergilenen ''Tırmanan Koniler'', ''Fısıltı Çanakları'', ''Newton Topları'', ''Aldatan Görüntü'', ''Statik Elektrikli Köpükler'', ''Yüzen Yüzükler'' gibi tasarımlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber