Şehit askerin adı lisede yaşatılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2007 17:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'nın Pozantı ilçesinde yaptırılan ve 2005 yılında Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında terör örgütü üyeleri ile çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Zafer Sabancı'nın adının verildiği lisenin açılışı yapıldı.

Adana Valisi İlhan Atış, törende yaptığı konuşmada, lisede öğrenim gören kız öğrencilerin çokluğuna dikkati çekerek, başarılı birçok kız öğrencinin Türkiye'de önemli yerlere geldiğini belirterek, Türkiye'nin kadınlara önem veren bir ülke olduğunu söyledi.

Pozantı Kaymakamı Adem Uslu da geçen öğretim yılının ikinci yarısında eğitime açılan ve resmi açılışı bugün gerçekleştirilen ''Şehit Zafer Sabancı Lisesi''nin 4 katlı ve 12 derslikli olduğunu söyledi. Uslu, 848 bin YTL'ye mal olan lise de 235 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından, Vali Atış, Kaymakam Uslu ve diğer yetkililer tarafından lisenin açılışı yapıldı.

Vali Atış, daha sonra hayırsever iş adamı Süreyya Kayar tarafından kız kardeşi Fatma Nilgün Kayar'ın adına yaptıracağı ana okulunun temel atma törenine katıldı.

Açılış ve temel atma törenlerine şehit Astusay Kıdemli Çavuş Sabancı'nın babası Kasım Sabancı, AK Parti Adana milletvekili Fatma Gürkan, Adana Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, Pozantı Belediye Başkanı Yılmaz Doğan ile vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber