Askeri birliklere eylem planı ortaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli'de teröristlerce aracı yolda durdurulan bir vatandaşın öldüğü olayın altından askeri birliklere eylem planı çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, 18 Eylül'de teröristler tarafından yol kesilerek bir vatandaşın hayatını kaybetmesi olayında; yolun kesilmesi ve aracı kullanan vatandaşın bir grup teröristce meşgul edilmesi esnasında, bir başka terörist tarafından araca patlayıcı madde yerleştirildiği, araca konulan patlayıcının erken patlaması nedeniyle vatandaşın hayatını kaybettiğinin belirlendiği ifade edildi. Patlayıcı madde yerleştirilen aracın, askeri birliklere malzeme götüren bir firmaya ait olması nedeniyle, teröristlerin askeri birliklere yönelik eylem yapmayı planladıklarının değerlendirildiğinin kaydedildiği duyuruda, olay bölgesindeki aramada, 10 kilo patlayıcı madde ve bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği bulunduğu belirtildi.

Duyuruda, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde 19 Eylül'de 5 teröristin etkisiz hale getirilmesi sonrası, bölgede yapılan arazi arama faaliyetinde, önceki gün bir teröristin yaralı ele geçirildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber