Antalya'da, 2'si doktor 5 kişi, ilaç yolsuzluğundan, tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2007 00:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İlaç vurgununda 5 kişi tutuklandı

ANTALYA (CİHAN)-Antalya'da, sahte heyet ve sağlık kurulu raporları ile başkalarının sağlık karnelerine ilaç yazarak 2 milyon YTL'lik vurgun yaptığı ileri sürülen şahıslar, sorgulanmalarının ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 8 kişiden, aralarında 2 doktorun bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

İlaç vurgunu operasyonu kapsamında yakalanan 2'si doktor, 1'i eczacı, 3 reprezant, 2 eczane çalışanı (kalfa) bugün 'Nitelikli dolandırıcılık, örgüt kurmak, kurulan örgüt ile sahtecilik yapmak ve devleti zarar uğratmak gibi suçlardan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilmişti.

SSK Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin yaptığı denetimler sonucu, Antalya'da 2005-2007 yılları arasında çok sayıda vatandaşın sağlık karnesinin, bilgileri dışında usulsüz olarak ilaç yazımı ve sahte heyet raporu düzenlenerek yapılan vurgun operasyonunda, önce 7 kişi, bir gün sonra da 1 kişi daha gözaltına alınmış ve bu şahısların devleti 2 milyon YTL dolandırdıkları tespit edilmişti.

Cumhuriyet Savcılığı'nın, müfettiş raporları doğrultusunda yaklaşık 7 aydır yürüttüğü soruşturma sonucu gözaltına alınan şahıslar, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından adliyeye getirildi.

Akdeniz Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Servisinde görevli uzman doktor Ö.C, Orman Bölge Müdürlüğü kurum doktoru K.U, eczacı A.O, ilaç mümessilleri B.P. ve T.Ö. ile eczane çalışanları V.D. ve V.Z. ve dün akşam gözaltına alınan ilaç mümessili cumhuriyet savcılığına ifade verdi.

Yaklaşık 7 saat süren işlemin ardından sanıklar, nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Mahkeme; 8 kişiden, 2'si doktor, 1'i eczacı, 2'si ilaç mümessili olmak üzere 5 kişinin tutuklanmasına, diğer 3 kişinin ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Polis, olay ile ilgili çalışmasını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber