Deniz soğuyacak, balık ucuzlayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2007 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emre Umurbilir

Şu anda bolluk yaşanan istavrit ve sardalye dışındaki balık türlerinin, deniz suyu sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesiyle ucuzlayacağı bildirildi.

Önde gelen balıkçılık merkezlerinden Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren bir balıkçılık firmasının ortaklarından Metin Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deniz suyu sıcaklığının balık çeşidi ve miktarını etkilediğini söyledi.

Yalçınkaya, küresel ısınmanın etkisiyle deniz suyu sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Buna rağmen şu anki göstergeler, bu yılki balık sezonunun iyi geçeceği yönünde. Denizlerimizde balık çeşitliliğinde artış var. Fakat istavrit ve sardalyede bolluk yaşanmasına rağmen çinekop ve palamut gibi balıklar çok az çıkıyor. Fırtınalar deniz suyunun soğumasına yol açarak, dağınık olarak gezen bu balıkları bir araya getirecek. Böylelikle daha çok balık yakalanacak, daha ucuza satılacak.'' Artan nüfus ve yüksek teknolojiyle yapılan balıkçılığın, gelecekte balık popülasyonunu olumsuz etkileyebileceğine işaret eden Yalçınkaya, bunu önlemek için balıkçılıkla ilgili bir takım kısıtlayıcı tedbirlerin alınması ve kültür balıkçılığına yönelinmesi gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber