TODAİE Başkanı: Kamu yönetiminde liyakatin ölçüsü yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2007 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAMU YÖNETİMİNDE LİYAKAT ÖLÇÜSÜ YOK

Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE)'nün 2007-2008 Eğitim -Öğretim Yılı açılışında; TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Turgay Ergün, TODAİE'nin 55 yıllık geçmişinde sayısal olarak hiç bir zaman büyük bir örgüt olmasa da toplumsal etkileme alanı ve gücü bakımından çoğu kez pek çok büyük örgütün daha önemli olabildiğini söyledi.

TODAİE'nin kurulduğu günden beri kendisini yenileme çabası içinde olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ergun, kurumun, varlığını koruyabildiği gibi, toplumsal değişmeye hiç de küçümsenmeyecek katkılarda bulunduğunu ifade etti. Ergun, 1950 yıllarından başlayarak Türkiye'de personel düzeninde bozulma eğilimleri içine girildiğini, liyakat ölçüsünün yok olduğunu kaydetti.

Ergun, Enstitü olarak lisans üstü öğretim çerçevesinde, TODAİE, tezli ve tezsiz kamu yönetimi yüksek lisans ve doktora programlarını sürdürdüğüne işaret ederek, bu öğretim yılında düzenlenen yüksek lisans programına 1013 adayın katıldığını, 135 kamu görevlisinin sınavda başarılı olarak kayıtlarını yaptırdığına belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber