ODTÜ ormanında şüpheli yangınlar...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Eylül 2007 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi sınırlarındaki ODTÜ'ye ait Ahlatlıbel mevkisindeki ormanlık alanda 2 ay içerisinde 5 kez, Mogan Gölü civarındaki kamışlıklarda da 13 kez yangın çıktı.

Çam ormanlarını, Mogan ile Eymir göllerini sınırlarında barındıran Gölbaşı ilçesi, özellikle hafta sonları başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği sayfiyelik ilçelerden biri olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı İtfaiye ekiplerinden alınan bilgiye göre, ilçede son 2 ay içerisinde Çankaya Belediyesi Tesisleri'nin bulunduğu Ahlatlıbel mevkisindeki ODTÜ ormanında 5 kez yangın çıktı.

ODTÜ Atatürk Ormanı içerisinde 200 dönüm arazide etkili olan 5 ayrı yangında, yaklaşık 2 bin kadar çam ağacı yandı. Mogan Gölü'nde çıkan 13 kamışlık yangınına müdahale eden itfaiye ekipleri, ayrıca bu yıl 47 ot, 9 anız olmak üzere çeşitli yangınları da söndürdü.

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan, ODTÜ ormanında meydana gelen yangınların kasıtlı çıkarılmış olabileceğini iddia etti.

Son 2 ayda çıkan 5 yangında boyları 5 metreye varan çam ağaçlarıyla birlikte 200 dönüm arazide binlerce çamın yandığına dikkat çeken Ömercan, şunları kaydetti:

"Bu yangınlar maalesef şüphelidir. Aynı bölgede bu kadar yangının çıkması normal değil. Gölbaşı'na girişte bulunan bu ormanlar ilçemize da doğaya da muhteşem bir görüntü kazandırıyor. Ancak bu yangınlar kime ne fayda sağlamıştır ya da sağlayacaktır, bunu ileride göreceğiz. Yanan bölgelere tekrar ağaç dikilmesi en uygun ve gerekli bir çalışma olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber