BBP: Bazı konularda idam geri getirilsin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2007 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, ''Türk Milleti'nin değerlerinin hiçe sayıldığı bir Anayasanın kabul edilemeyeceğini'' belirtti.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, yeni Anayasanın hazırlanmasında ''yanlış yol izlendiği'' görüşünü savunarak, ''yeni Anayasanın görüşlere göre değil, Türk milletinin değerlerine göre hazırlanması gerektiğini'' ifade etti.

Hükümetin yeni Anayasa taslağını hazırlarken toplumsal birlikteliği sağlayıcı hareket etmesi gerektiğini belirten Gündoğdu, ''Ülkemizin acilen sivil ve milleti kucaklayıcı, toplumsal huzuru sağlayan bir Anayasaya ihtiyacı vardır'' görüşünü dile getirdi.

''Türk Milleti'nin değerlerinin hiçe sayıldığı bir Anayasa kabul edilemez'' diyen Gündoğdu, ''yeni Anayasa ile üniversitelerde başörtüsü probleminin çözülmesi gerektiğini'' ifade etti. Gündoğdu, açıklamasında, ''Sayın Teziç'in üniversitelerin sıkıntılarıyla ve eğitim kalitesiyle ilgilenmesi gerekirken, milletin değerleriyle uğraşması toplumda huzursuzluk yaratmakta ve milleti germektedir'' ifadesine yer verdi.

Gündoğdu, YÖK'ün yeni Anayasayla tamamen kaldırılması gerektiğini savundu.

Metin Gündoğdu, ''9 yaşına kadar olan çocukların ırzına geçme ve öldürme ve vatana ihanet suçunu işleyenler için'' idam cezasını geri getirmeyi istediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber