Erdoğan: Ayaküstü cevap vermeyi kendime yasakladım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşmiş Milletler'in New York'ta düzenlenen 62. Açılış Oturumu görüşmelerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantılar çerçevesinde İtalya Başbakanı Romano Prodi ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Prodi görüşmesinin başında basının görüntü almasına izin verildi. Erdoğan, bu esnada Prodi'ye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daha önce Dışişleri Bakanı olmasına atfen, "Türkiye'de artık Cumhurbaşkanı olmak için Dışişleri Bakanı olmak gerekiyor, herhalde..." dedi. Bunun üzerine Prodi de gülerek, "Belki de..." dedi.

ERDOĞAN: "AYAKÜSTÜ CEVAP VERMEYİ KENDİME YASAKLADIM"

Başbakan Erdoğan, ayrıca, son gelişmelerle ilgili düşüncelerini soran basın mensuplarına, "Arkadaşlar, ayaküstü cevap vermekten hoşlanmıyorum ve bunu kendime yasakladım. Daha sonra genelleme yaparak hepsini cevaplayacağım." dedi.

PRODI: ''TÜRKİYE'YE DESTEĞİMİZİ YİNELEDİK''

İtalya Başbakanı Romano Prodi de, Erdoğan'la görüşmesinin ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Prodi, BM'de yaptığı toplantıda, Türkiye'ye Avrupa Birliği konusunda verdikleri desteği yinelediklerini kaydetti. Prodi, görüşmenin her zamanki gibi iyi geçtiğini; Türkiye'nin AB üyeliğinin de gündeme geldiğini söyledi.

Prodi, görüşmede, Türkiye'ye AB üyeliği konusunda verdikleri desteği yinelediklerini; Türkiye'nin AB sürecinin olumlu yönde devam ettiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber