Şeker hastalarının ayaklarına evlerinde izleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara (AA)- Sağlık Bakanlığında görevli hekimler tarafından AB desteğinde yürütülecek projeyle, diyabetik ayak teşhisi konulan hastaların tedavilerinin evlerinde sürdürülebilirliği araştırılacak.

Başvuru süreci ve proje yöneticiliği Sağlık Bakanlığının merkez teşkilatında görevli Dr. Elif Ekmekçi Bor, Dr. Orhan Koray Arberk ve Kemal Özgür Demiralp tarafından üstlenilen ''Diafood'' ismini taşıyan Leonardo programı kapsamındaki proje AB tarafından kabul edildi. Hayata geçirilecek projeyle diyabetik ayak teşhisi alan hastaların

hastanede başlayan tedavilerinin belirli bir aşamadan sonra sağlık ekiplerinin düzenli ziyaretleriyle evlerinde sürdürülmesine yönelik araştırmalar yapılacak.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, böylelikle hem hastaların hastane ortamında uzun süre kalarak psikososyal yönden etkilenmemeleri hem de yatış sürelerinin kısaltılarak hastane masraflarının azaltılmasının amaçlandığını belirttiler.

Tüm giderleri AB tarafından karşılanacak projenin hayata geçirilmesi öncesinde benzer bir uygulamanın yürütüldüğü İtalya'da incelemelerde bulunulacak.

Yetkililer, incelemeler sonrasında kazanılacak bilgi ve birikim doğrultusunda diyabetik ayak teşhisi konulan hastaların tedavilerinin belirli bir aşamadan sonra evde sürdürülebilmesi için Türkiye çapında projeler üretileceğini bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber