BASK: Sarı sendikalar memuru sattı, kış uykusuna yattı

Haber Giriş : 26 Eylül 2007 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, toplu görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlanmasının sorumlusu olarak ilan ettiği yetkili sendikaların, meydanlara çıkıp mücadele etmek yerine derin bir sessizliğe büründüğünü ifade etti.

Akay, ?Ağustos böceği gibi ahenksiz sesler çıkaran sendikalar, toplu görüşme masasında önce memuru sattılar, sonra da kış uykusuna yattılar? dedi.

BASK Genel başkanı Akay yaptığı yazılı açıklamada, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ın, uzlaşmazlıkla sonuçlanan görüşmelerin ardından, ?Kamu çalışanlarının beklentileri hüsranla sonuçlanmıştır' şeklindeki açıklaması için "aymazlık" dedi.

Akay, ?2007 yılı için kamu işçilerine yapılan ücret iyileştirmelerinin memur maaşlarına yansıtılmasını sağlamak için çaba göstermeyen, kamu görevlilerinin Anayasa ve yasalarla teminat altına alınmış kazanılmış haklarını koruyamayan, masada sürekli olarak taviz veren, utanç verici önerilerin altına imza atan bir sarı sendikacının böyle bir açıklama yapması utanç vericidir? diye konuştu.

Uzlaşmazlığın temelinde, 10+10 YTL'lik taban aylığa yapılacak artışın yer aldığına işaret eden Resul Akay, ?sarı sendikalar ?şark kurnazlığı? yaparak 5 YTL'lik sendika aidatı karşılığında bu rakamlara razı oldukları intibaını uyandırmamak için mutabakat metnini imzalamaktan imtina ettiklerini ifade etti. Akay, 2008 yılı için memur maaşlarının 2+2 artarken, sendika aidatının yüzde 100 arttığını belirterek, ?Bu durumun kamu çalışanları arasında yarattığı infial sarı sendikaların paniğe kapılmasına yol açmıştır. Uzlaşmazlık metninde yer alan 5 YTL tutarındaki sendika aidatını ?çantada keklik? gören sarı sendikalar, kendilerinden hesap soran memurlara ?Mutabakat metnini imzalamadık' bahanesini öne süreceklerdir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber