İtfaiyeciler özlük haklarının verilmesi için eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (CİHAN)-Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) yetkilileri ve bu sendikaya baglı bir grup itfaiyeci, itfaiyecilere 'özlük hakları ve yıpranma payı' verilmesi için eylem yaptı.

İtfaiyeciler Haftası dolayısıyla Başbakınlık yanında bulunan Güvenpark'ta toplanan Bem-Bir-Sen yetkilileri ve itfaiyeciler, itfaiye çalışanlarının, risk taşıyan meslek gruplarının başında yer aldığını belirterek, kendilerine uygulanan Fiili Hizmet Zammı ve Özel Hizmet Tazminatı haksızlığının biran önce giderilmesi gerektiğini savundular.

Burada itfaiyeciler adına bir açıklama yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, itfaiyecilik mesleğinin son derece kutsal, büyük fedakarlık gerektiren, tanımının yapılması gereken bir meslek olduğunu belirterek, itfaiyeciliğin Türkiye'de bir meslek olarak dahi görülmediğini vurguladı. Bugün itfaiyeci olarak görev yapan arkadaşların yarısından fazlasının nmesleki hastalıkların pençesinde olduğunu ifade eden Turbay, yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen itfaiye personeline özlük hakları ve yıpranma payının verilmemesinin, mesleki gruplar içerisindeki ayrımcılığın en açık göstergesi olduğunu belirtti.

Hükümete seslenen Mürsel Turbay, bugün zor şartlar altında görev yapan itfaiyecilere ve itfaiyecilik meslegine biran önce gereken değerin verilmesi gerektiğini söyledi. Yapılan basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber