Baykal'ı karşılamayan il başkanı azledildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Parti Genel merkezi tarafından görevden alınan CHP Balıkesir İl Başkanı Münir Balkanlı, "Biz muhalefet değiliz. Partinin gerçek sahibi olan örgütüz." dedi. CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın telefonla arayarak görevden alındığını bildirdiği CHP İl Başkanı Münir Balkanlı, görevden alma olaylarının yaklaşmakta olan kongreler sürecinde yerlerin sağlamlaştırılması olarak yorumladı.

Balkanlı, Milletvekili Ergün Aydoğan'ın oğlunun sünnet düğünü için Balıkesir'e CHP Lideri Deniz Baykal'ın ziyaretinde Ankara'da tatilde olduğu öğrenilmişti. CHP Merkez Yönetim Kurulu Kurulu(MYK) dün yaptıkları toplantıda Uşak ve Balıkesir İl Yönetimlerini görevden aldı. İkinci kez görevden alınan Balıkesir İl Başkanı Münir Balkanlı, İl Sekreteri Yaşar Evci ve İl Saymanı Hüseyin Can ile birlikte merkez ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Görevden alınma kararına hiç şaşırmadığını ifade eden Balkanlı, rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Kişileri hiçbir zaman hedef almadıklarının altını çizen Balkanlı, kendilerinin yönetim anlayışıyla problemleri olduğuna dikkat çekti. Başkan Balkanlı, "Parti programının temelini oluşturan emekten yana sol ilkeleri önemsemeyen, iktidar olmayı sağ kesimlere yaklaşmakta arayanların kongreler sürecinde yerini sağlamlaştırmak için partimizi başarılı kılma çalışmasını canla başla yürütmekten başka bir düşüncesi olmayan örgütleri tasfiye etmeye devam ediyor." dedi. Milletvekili adaylarının belirlenmesindeki "İtaat kadar ödüllendirme" uygulaması olduğunu savunan Balkanlı, parti tüzüğünü yok sayarak görevden alınanların yerine yapılan atamaların devam ettiğini söyledi. Bir gazetecinin sorusu üzerine parti içi muhalefet olmadıklarını ve yapmadıklarını aktaran Balkanlı, kendilerinin partinin sahibi örgüt olduklarını söyledi.

Türkiye'nin dört bir tarafındaki ortak kaygıları olan arkadaşları ile görüştüklerine anlatan Balkanlı, aralarında örgüt yöneticileri, parti meclisi üyeleri, MYK üyeleri, eski parti yöneticileri ve bazı milletvekilleri ile çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Münir Balkanlı, 2005 yılında da görevden alınmış ancak ilk yapılan il başkanlığı seçiminde Genel Merkez'in desteklediği İrfan Barış'ı geride bırakarak yeniden başkanlığa seçilmişti. Balıkesir İl Teşkilatının görevden alınması sürecinde ilginç olaylar yaşanmıştı. 1 Eylül'de Balıkesir'e gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı, il teşkilatından İl Saymanı karşılamıştı. İl Başkanı Münir Balkanlı tatilde olduğu için karşılama programına katılmamış akabinde de CHP'nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle Ankara'da düzenlenen yürüyüşe Balıkesir'deki kutlama töreni nedeniyle katılım gösterilmemişti. Bu olay CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan'ın da tepkisini çekmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber