Telekızların suçladığı polislere dava

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de bir yıl önce, para karşılığı erkeklerle birlikte olan D.A., N.T. ve Z.D.'yi tehdit edip cinsel ilişkiye girdikleri iddia edilen polis memurları B.K. ve Ö.Ç. hakkında, ?grevi kötüye kullanma' suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Erkeklerle para karşılığı cinsel ilişkiye giren D.A., N.T. ve Z.D. 2006 yılı Nisan ayında polise başvurup, o dönemde huzur timlerinde görevli olan polis memurları B.K. ve Ö.Ç.'nin, kendilerini fuhuş yaptırmayıp, para kazanmalarını engellemekle tehdit ederek, zorla ilişkiye girdiklerini belirtip şikayetçi oldu. Soruşturma sonunda iki polis memuru hakkında İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?cinsel saldırı' suçundan 2 ile 7 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, iki sanık hakkında da davacıları tehdit ettikleri, ırzlarına geçtikleri, zorladıkları yolunda kesin bir delil bulunmadığını belirtti.

YARGILAMA DEĞİŞTİ

Sanık polis memurlarına, yaşamlarını fuhuş yaparak sürdüren üç kadına, kendileriyle ilişkiye girmemeleri halinde, Basmane bölgesinde para karşılığı erkeklerle birlikte olmalarına izin vermeyecekleri yönünde telkinde bulunmaktan ?görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açılması gerektiği vurgulandı. Yargılama durdurularak, dosya bu suçtan yargılanmalarına izin verilmesi için Konak Kaymakamlığı'na gönderildi.

Konak Kaymakamlığı yaptığı inceleme sonunda, olay sırasında Konak Asayiş Büro Amirliği Huzur Timi'nde görev yapan, şimdi ise Hassas Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli olan polis memurları B.K. ve Ö.Ç.'nin, ?cinsel ilişki karşılığı fuhuşu meslek edinen mağdurelere göz yumdukları, bu şekilde görevlerini kötüye kullandıklarını' gerekçesiyle soruşturma izni verdi. Müfetişler her iki sanığın ?görevi kötüye kullanma' suçundan yargılanmaları yönünde karar verdi. Sanıklar bu karara itiraz etmeyince, dosya yargılanmaları için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevat Barutçu, polis memurları B.K. ve Ö.Ç. hakkında ?görevi kötüye kullanma' suçundan dava açtı. İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya henüz başlanmadı.

DAHA ÖNCE İFADE VERMİŞLERDİ

Şikayetçi olan kadınlardan N.T., daha önceki davada verdiği ifadesinde ?Daha çok otellerin olduğu sokakta dolaşıyordum. Sanıklardan B.K., kendisiyle ilişkiye girmemi istedi. Aksi taktirde beni burada çalıştırmayacağını söyledi. Mecburen ilişkiye girdim. Sık sık ilişkiye girmek istedi. Ben de karşı geldim. Dayanacak gücüm kalmayınca şikayetçi oldum'' dedi.

D.A. da ?Polis memuru B.K., bir gece yanıma gelip, ?senden hoşlandım, birlikte olalım' diyerek evine götürdü. Alkol aldı, ardından ilişkiye girdik. Daha sonra para vererek birlikte olmak istediğini söyledi. Kabul etmedim. Taksiye binerken, telsizle vurdu. Araçtan indirip, yerlerde sürükledi. Ben daha sonra onun korkusundan Basmane'yi terk ettim'' diye konuştu. Kadınlardan Z.D. ise kendisini diğer polis memuru Ö.Ç.'nin cinsel ilişkiye zorladığını anlattı.

Polis memurları B.K. ve Ö.Ç. ise suçlamaları kabul etmedi. B.K., ifadesinde ?Görev yaptığımız bölgede çalışmalarına izin vermedik. Bu yüzden bize komplo kurdular. Bize gözdağı verip rahat çalışmak istediler. Buna izin vermeyince, bizleri şikayet ettiler'' dedi. Ö.Ç. de suçsuz olduklarını öne sürüp, arkadaşıyla aynı yönde ifade verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber