İlköğretim müfredatı açıklandı...

Haber Giriş : 11 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik basın toplantısı düzenleyerek yeni ilköğretim müfredatını açıkladı. Yeni programının AB ülkeleri ortak müfredat programına uygun olarak hazırlandığını bildiren Çelik,eğitimde değişimin zorunlu olduğuna vurguladı.

AB vizyonuna ulaşmada eğitimin sihirli kavramlardan biri olduğuna dikkat çeken bakan, dünyadaki eğitim paradigmasının değiştiğini, ve Türkiye'nin de bu değişime ayak uydurmak zorunda olduğunu kaydetti.

EN BÜYÜK BÜTÇE EĞİTİMİN

Cumhuriyet tarihinde ilk defa en büyük bütçenin Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrıldığını vurgulayan Hüseyin Çelik, bu uygulamanın hükümetin eğitime verdiği önemi gösterdiğini söyledi.

Çelik, 53 Akedemisyenin filen katkısının olduğu müfredat sisteminde, öğrenci ve velilerden alınan anket değerlendirmelerinin de etkili olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı,eğitimde altı önemli problem tespit ettiklerini belirtti.

Çelik, Bakanlık olarak ortaya çıkardıkları altı problemi şöyle sıraladı:

Okullaşma oranı

Fiziksel şartların iyileşmesi

Öğretmen kalitesinin arttırılması

Rehberlik sistemi

Teknolojinin okullara yansıtılması

Müfredatın çağa uygun hale getirilmesi

"Eğitimdeki standartlarımızı gözden geçirmemiz zaruri" diyen Çelik, böyle değişimlerin olması için uygun bir ortamın gerektiğini, Türkiye'de de son zamanlarda çok önemli bir siyasi istikrar sağlandığını söyledi.

"PİLOT PROGRAM OLARAK UYGULANACAK"

Projeyi ilk önce pilot program olarak hayata geçireceklerini ifade eden Bakan Çelik, "bir yıl boyunca görülecek eksiklikleri tamamlama ve en mükemmele ulaşma konusunda zamanımız olacak" dedi.

Çelik, yeni müfredatın bugünden itibaren internetten yayınlanacağını da açıkladı.

CNNTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber