Çelik: Ücretsiz kitap dağıtımı dünyanın en başarılı organizasyonu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 160 milyon kitabı 60 bin noktaya başarılı bir şekilde ulaştırdıklarını söyledi. Çelik, "İddia ediyorum ücretsiz kitap dağıtım organizasyonu dünyanın en başarılı organizasyonudur" dedi.

Koç Grubu tarafından yapılan okulun açılışı için Kocaeli'ye gelen Bakan Çelik, önce Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'i makamında ziyaret etti. Çelik, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Bazı okullarda birkaç öğrenciye kitaplar daha ulaşmadı" söylemesi üzerine Çelik, bu yıl 60 bin noktaya 160 milyon kitap dağıttıklarını hatırlatarak, böyle bir mekanizmada bir okula 10 kitap 2 kitap eksik gitmesinin büyütülmemesini istedi.

Eksikliğin kendilerinden kaynaklanmadığını belirten Çelik, şöyle konuştu; "Bu da okulların öğrenci sayısını tam vermemesinden kaynaklanıyor. Özellikle birinci sınıf öğrencilerinde kaç kişi kayıt yaptığı bilinmiyor. Verilen rakam sonra yapılan kayıtla eşit olmuyor. Bu yüzden ilk hafta bazı eksiklikler yaşanıyor. Ama Türkiye çapında kitap eksiğimiz yoktur. İddia ediyorum, ücretsiz ders kitabı, merkezi olarak hazırlanan ve dağıtımı en iyi şekilde yapılan, belki dünyanın en başarılı projelerinden biridir. 60 bin noktaya ulaşan bu kitaplar çok çeşitli kitaplardır. Sadece özürlü öğrenciler için 280 civarında kitap basımı yapıldı. Her okul, bölüm için çok çeşitli kitaplar var ve bunlar karıştırılmadan basımı ve dağıtımı yapılıyor. Biz bu sene yeni bir uygulama daha başlattık. Özel okullara ve azınlık okullara da kitap dağıtımı yaptık. Ama dağıtımı ücret karşılığı oldu. İsteyen özel okullara da verdik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber