"Başbakan, durmu iyi olmayan memurların özlük haklarında iyileştirme yapılması için talimat verdi"

Haber Giriş : 13 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlere yeni eğitm-öğretim yılı öncesinde verilen hazırlık ödeneğinin geçen yıllara göre daha fazla arttırılması için uğraştıklarını söyledi. Çelik, Başbakan Erdoğan'ın devlet memurları arasında durumu iyi olmayanların özlük haklarında iyileştirme yapılması için talimat verdiğini açıkladı. Bakan Çelik, ilköğretim müfredatında yapılan yenilikleri paylaşmak ve eğitim çalışanlarının sorunlarını konuşmak amacıyla eğitim sendikalarını ziyaret etti. Çelik, sendika turuna Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'i ziyaret ile başladı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin bir maaş tutarında olmasını talep ettiklerini hatırlatırken, Çelik, "Bana kalırsa ben de 3 maaş karşılığı olmasını isterim. Ancak herkesin farkında olması gereken bir şey var. Türk ekonomisi komadaydı, komadan yoğun bakıma girdi. Şimdi hasta odasında nekahet döneminde. Ekonomik dengeler son derece önemli" diye konuştu. Bakan Çelik, geçen yıl 250 milyon lira olan ödeneğin bir maaş tutarına yükseltilmesi yönündeki talebi Başbakan ile Maliye Bakanı'na ilettiğini belirtti. Çelik, Başbakan ile öğretmen maaşlarında iyileştirme yapılması için de görüştüğünü, Başbakan'ın devlet memurları arasında maddi durumu iyi olmayanların özlük haklarının düzeltilmesi için talimat verdiğini belirtti. Bir gazetecinin, Eğitim-Sen hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak da "Demokratik bir tavır olarak, Türkiye artık siyasi partilerin, sendikaların, derneklerin, sivil toplum örgütlerinin böyle pat diye kapatıldığı bir ülke olmamalıdır" değerlendirmesini yaptı. Çelik, bir soru üzerine, ilköğretimde geçen yıl okutulan kitapların bu yıl kullanılmamasının nedenin "yıpranma" olduğunu açıkladı. Ders kitaplarında ciddi yıpranmalar meydana geldiğini kaydeden Çelik, "Bunları tekrar toplayıp dağıttığınızı düşünün. Eskisini kime, yenisini kime vereceksiniz. Eskisini verdiğiniz insanlar isyan ederler" dedi. Bakan Çelik, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu ziyaretinde ise, 2004 yılında yaklaşık 15 bin öğretmenin emeklilik süresini doldurduğunu ve bir kısmının göreve devam istediğini ancak bazı söylentilerden dolayı emekli olmayı hesapladıklarını söyledi.

Çelik, "Eğitim-Bir-Sen'deki arkadaşlarımızdan öğrendiğimize göre, 'öğretmen ikramiyeleri 2005 yılında taksitlendirilecek, toplu bir şekilde verilmeyecek' dedikoduları dolaşıyor. Böyle birşey kesinlikle yoktur. Maliye Bakanı'nı aradım böyle bir hazırlık var mı diye. Kesin bir dille yalanladı" dedi. Çelik, sözleşmeli öğretmen alacakları yolundaki söylentileri de yalanladı. Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Gündoğdu da yeni müfredata destek verdiklerini belirterek, "Eğiten bir sisteme geçmek bizi heyecanlandırmıştır" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber