Unakıtan: Basit usul kalkacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Gelir Vergisi Kanununun değişeceğini ve yeni düzenlemede basit usulde vergiye de son vereceklerini bildirdi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bir araya geldi.

Maliye Bakanı Unakıtan, İZTO Başkanı Demirtaş'ın kurumlar vergisinde tekrar indirime gidilmesi talebi üzerine "Kurumlar vergisi yüzde 33'ten 20'e inmiş. Kaldırsak daha memnun olacaktınız ama maaşları öde, yol yap, şunu yap, bunu yap. Hastaneler, okullar yapılsın. Yapmayalım mı bunları? Bunlara kaynak lazım" dedi.

Maliye Bakanı, iş adamlarının Macaristan'da vergilerin daha düşük olduğunu belirtmesi üzerine, "Macaristan'ı bana örnek göstermeyin. Adım atarken vergi alıyor Macaristan. Efendim bugün hava güzel vergisi. Bilmem ne vergisi" diye konuştu.

Unakıtan, konuşması sırasında iş adamlarına, kayıt dışı ekonomi ile vergi kayıp ve kaçağından da şikayet etti.

"Ben kayıt dışının ne kadar üzerine gidiyorsam, o kadar söz geliyor bana" diyen Unakıtan, "Kayıt dışı deyince görevini tam layıkıyla yerine getirmeyen adam da var. Adam iş yeri açmış, verdiği vergi, 1 günlük taksi parasına bedel. Ama bu kayıt içinde. Denetim raporlarına göre 1,4 milyar YTL uzlaşma yapılmış. Demek ki, kayıt içi olanlarda da kanama çok fazla"dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber