Sanayi Bakanlığı bürokrasisi tarihe karışıyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 06 Ekim 2007 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, bakanlığının eylem planını hazırladığını, vatandaşın bir tuşa dokunarak bakanlıkta her türlü işini halledebileceği bir sistem getireceklerini söyledi.

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, önümüzdeki dönem ortaya koyacakları çalışmalarla ilgili bakanlığının eylem planını hazırladığını ve bunu kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşacağını söyledi. TBMM kulisinde gazetemizin sorularını cevaplandıran Bakan Çağlayan, önümüzdeki günlerde yapmayı düşündükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bakan Çağlayan, bakanlıkta bürokrasiyi azaltan ve vatandaşın işini kolaylaştıran bazı uygulamaları da hayata geçireceklerini dile getirdi. Çağlayan, ?Vatandaş tek tuşa dokunarak bakanlıktaki bütün işlerini gerçekleştirebilecek. Evrakının durumunu öğrenebilecek, işlemlerini yapabilecek. Vatandaş evrak peşinde koşmaktan kurtulacak. Bu projeyi de yakında hayata geçireceğiz? dedi.

Çağlayan, geçen dönem komisyonlardan geçmesine rağmen yasalaştırılamayan büyük mağazaların şehir dışına taşınmasını düzenleyen yasal düzenleme, mağazaların indirimli satışlarını düzenleyen yasal düzenleme ve esnaf sanatkarlarla ilgili düzenlemeleri de bu dönem yasalaştıracaklarını bildirdi.

Bakan Çağlayan, mevcut yasada esnaf odalarına üyeliğin diğer odalara üyelikten daha ağır şartlar gerektirdiğine ve daha zor olduğuna işaret ederek, yapacakları yeni düzenleme ile bunun kolaylaştırılacağını belirtti. Esnaf odalarında yönetici olanların milletvekilliği gibi siyasi görevlere seçilmeleri durumunda başkanlıklarının ne zaman sona ereceğine ilişkin bir hüküm bulunmadığına işaret eden Bakan Çağlayan, ?Bu tür bir düzenleme Sanayi Odası'nda vardı. TOBB'da da var. Ama TESK'te böyle bir hüküm bulunmuyor. Dolayısıyla bunun da düzenlenmesi gerekiyor. Burada TOBB'daki gibi bir model düşünüyoruz. Görevin hemen o gün sona ermesi gerekiyor? değerlendirmesini yaptı. Bakan Çağlayan, esnaf odalarıyla ilgili yeni uygulamaların da hazırlayacakları yasal düzenlemelerde yer alacağını, bunların başında esnaf ve sanatkarlara hizmet içi ve meslekî eğitim verilmesi konusunun geldiğini de kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber