İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bu ilçelerde 3'ten fazla kişinin yan yana yürümesi yasaklandı

Sivas'ta, Suşehri, Koyulhisar ve Akıncılar İlçelerinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 3'ten fazla kişinin yan yana yürümesini yasaklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2020 18:27, Son Güncelleme : 01 Nisan 2020 19:01

Sivas'ta, Suşehri İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 3'ten fazla kişinin yan yana yürümesini yasakladı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Suşehri Kaymakamı Hidayet Sarı başkanlığında toplandı.

Kaymakam Sarı, toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs salgınından ilçeyi ve vatandaşları korumak için bazı kararlar aldıklarını belirtti.

İstanbul başta olmak üzere il dışından gelen tüm vatandaşların evlerinde 14 gün kalması yönünde karar aldıklarını bildiren Sarı, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımıza 14 gününü dolduruncaya kadar evlerinde karantinada kalacaklarına dair taahhütname imzalattırılacak. Toplu taşıma araçları Suşehri'nden sadece Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerine yolcu taşıyabilecek, Sivas merkeze ve diğer ilçelerimize ancak seyahat belgesi olanları taşıyabilecek."

- Üç kişi yan yana yürüyemeyecek

Sivas'a giden özel araçlar için de koltuk kapasitelerinin yarısından fazla yolcu taşımalarının yasaklandığını belirten Sarı, şu ifadeleri kullandı:

"Özel araçlarda 3 kişi yolculuk yapabilecek. Şehir içi dolmuşların yolcu taşıma faaliyetlerine son verilecek. 3 kişiden fazla yan yana yürümek ya da sosyal mesafeye uymayacak şekilde bir arada bulunmak yasaktır. Mevsimlik işçilerin sağlık kontrolü sağlanacak. Kapanan şantiyelerde çalışan işçilerin evlerine dönmelerine izin verilmeyerek, şantiyelerinde karantinada kalmaları sağlanacak. Bu kararlar ilçe halkımızın sağlığı ve güvenliği açısından önemli. Herkesin bu kararlara uymasını arzu ediyoruz, yoksa yasal işlemler yapılacak."

Sivas'ta iki ilçede 3'ten fazla kişinin yan yana yürümesi yasaklandı

Sivas'ın Koyulhisar ve Akıncılar ilçelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 3'ten fazla kişinin yan yana yürümesi yasaklandı.

Koyulhisar ve Akıncılar ilçelerinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulları toplanarak koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı kararlar aldı.

Koyulhisar Kaymakamı Çağlar Partal ve Akıncılar Kaymakamı Tayfun Deli başkanlıklarında toplanan kurullar, 3 kişiden fazla yan yana yürünmesinin ya da sosyal mesafeye uymayacak şekilde bir arada bulunulmasının yasaklanmasını kararlaştırdı.

Koyulhisar ve Akıncılar İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının aldığı kararlardan bazıları şöyle:

"- Şehirlerarası toplu taşıma araçları, Sivas merkeze ve ilçelere sadece seyahat belgesi olanları taşıyabilecek.

- Sivas'a giden özel araçlar için de koltuk kapasitelerinin (otomobiller için 3 kişi) yarısından fazla yolcu taşımaları yasak olacak.

- Şehir içi minibüs seferlerinin sayıları, ihtiyaç durumuna göre minimum seviyeye indirilecek.

- Mevsimlik işçilerin sağlık kontrolü sağlanacak.

- Kapanan şantiyelerde çalışan işçilerin evlerine dönmelerine izin verilmeyerek şantiyelerinde karantinada kalmaları sağlanacak."

Kurulların aldığı kararlara uymayanlara, 392 lira ile 3 bin 150 lira arasında para cezası uygulanacağı belirtildi.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde de 3 kişiden fazla yan yana yürümek yasaklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber