Bonozedelere ödemeler yarın başlıyor

Haber Giriş : 07 Ekim 2007 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İmar Bankası'ndan karşılıksız hazine bonosu alıp, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) başvuruda bulunan 13 bin 72 kişiye 8 Ekim Pazartesi günü ödeme yapılmaya başlanacak. Ziraat Bankası Şubeleri aracılığıyla bonozedelere toplam 499 milyon 938 bin 221 YTL ödeme yapılacak.

Ödeme tutarının içinde, TÜFE endeksleri esas alınarak brüt yüzde 33,14 üzerinden yüzde 15 oranında gelir vergisi kesintisi yapıldıktan sonra net yüzde 28,16 oranında hesaplanan faiz de yer alıyor. Anapara ve net faiz toplamı, hak sahipleri adına Ziraat Bankası nezdinde açılacak hesaplara aktarılacak. Ödemelerin yapılabilmesi için evraklarda herhangi bir eksiklik bulunmaması gerekiyor. Hak sahipleri, ödeme için Ziraat Bankası Şubelerine, vatandaşlık numarasını havi resmi kimlik belgesi veya pasaportun asıllarını yanlarında bulundurarak başvuracak.

-ÖDEME İÇİN GEREKLİ BELGELER-

Ödeme için gerekli belgeler arasında; Vatandaşlık numarasını havi resmi kimlik belgesi veya pasaportun aslı, Ziraat Bankası'na ibraz edildikten sonra, Bankaya verilmek üzere hak sahibince onaylı bir fotokopisi, hesap cüzdanı veya menkul kıymet satış işlem sonuç formunun veya alacağın varlığını tevsik edici belgelerin aslı, ikametgah da bulunuyor.

Ödemenin yapılabilmesi için hak sahiplerinin Bakanlar Kurulu'nun belirlediği taahhütname ve ibranameyi kayıtsız şartsız imzalaması gerekiyor.

Yeni başvuranlar ile eksik evraklarını tamamlayanların yer alacağı ikinci etap ödemenin de Ekim ayı içinde yapılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber