Yeni yönetici atama yönetmeliği taslağında neler var, neler olmalı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetici atama yönetmeliği taslağı, objektif seçme yöntemlerinden birisi olan sınavı bütünüyle kaldırmaktadır. Hazırlanan yeni taslağa göre yönetici seçiminde başlıca kıstaslar; sicil, ödül, öğrenim durumu, yöneticilik kıdemi gibi hususlar olacaktır. Bu kıstaslardan en çok tartışılanı ve tepki toplayanı ise son 3 yılda alınan ödüllere verilen puanlardır. Konuya ilişkin bir değerlendirmeyi okumak için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öncelikle Memurlar Net izleyicileri ve tüm eğitimciler unutmasınlar ki bu taslak bir metin olup henüz yürürlüğe girmemiştir. Bu nedenle yapılacak olumlu katkılarla bu taslakta değişiklik olması muhtemeldir. Taslağı kısaca incelersek ilk bakışta göze çarpanlar ve bu konudaki değerlendirmeleri belirtmekte fayda var.

Yeni taslakla beraber Danıştay'ın üzerinde ısrarla durduğu en objektif kriter olarak belirtilen Sınav tamamen kaldırılıyor. Danıştay tarafından iptal edilen 13 Nisan 2007 tarihli yönetmelikte de kaldırılmıştı. Onun dışında Uzmanlık, sicil,ödül,öğrenim durumu, yöneticilik kıdemi gibi tamamen objektif kriterlere dayalı bir yönetmelik yapıldığı görüntüsü verilse de özellikle Yönetici Değerlendirme Formu (Ek-2) incelendiğinde durumun böyle olmadığı anlaşılıyor.

Bunun nedenlerini açıklayalım;

Alınan ödüller;

Her teşekkür belgesi 3 puan,

Her takdir belgesi 5 puan,

Her aylıkla ödül 10 Puan

Eğitim Durumu;

Yüksek Lisans (yönetim alanında) 5 Puan

Yüksek Lisans (yönetim dışı alanlarda) 3 puan

Doktora( yönetim alanında) 8 puan

Doktora ( yönetim dışı alanlarda) 6 puan

Kariyer durumu;

Uzman öğretmenlik 5 puan

Baş öğretmenlik 8 Puan

Yöneticilik Kıdem;

Müdür yardımcılığının her yılı 0.12 puan

Müdür baş yardımcılığının her yılı 0.16 Puan

Müdürlüğün her yılı ise 0.24 Puan

Şimdi ne var bunda ne güzel her şeye puan verilmiş denilebilir. Ama biraz daha dikkatli incelersek,

En önemli husus alınan ödüllerin son 3 yılda alınmış olması şartı var. Yani son 3 yılda aldığınız ödüller geçerli diğerleri geçersiz. Son 3 yılda kimlerin ödül aldığının ya da almış olabileceğini düşünürsek buradaki yanlışı çok rahat olarak görebiliriz.

Kaldı ki 2003 yılında yine bakan H.Çelik tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre A tipi okul müdürlüğü için en az 4 yıl yöneticilik yapmış olma şartı varken ve bu konu da Danıştay tarafından dile getirildiği halde 3 yıla indirilmiştir.

Biraz matematiksel düşünecek olursak bir teşekkür belgesi 3 puan iken müdür yardımcılığında geçen her yıl 0,12 Puan yani 25 yıl müdür yardımcılığı yapmışsanız (0,12X25) alacağınız puan 3 puan. Ya da 12,5 yıl müdürlük yapmışsanız bunun puan değeri (0,16X12,5) yine 3 puana bir yani son 3 yılda alınan teşekkür belgesine denk. Neden son 3 yılda alınan belgeler?

Ek-2 Değerlendirme Formu dikkatlice incelendiğinde atamada ön plana çıkan hususun Ödüller bölümü olduğu açıkça görülecektir. Çünkü yöneticilik kıdeminin hiçbir önemi olmadığına göre diğer kriterlerde herkes az ya da çok birbirine zaten denktir. Örneğin Eğitim durumu öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu lisans mezunudur, (önlisans mezunu olan öğretmenler zaten ya yöneticilik yapıyorlar ya da artık emeklilikleri gelmiştir.) Büyük bir çoğunluk yüksek lisans mezunu değildir. (Yüksek İslam Enstitüsü mezunlarının Yüksek Lisans mezunu sayıldıklarını gözden kaçırmamak gerekir)

Ayrıca Geçici 2.maddede daha önce müdür yardımcılığı seçme sınavına katılıp başarılı olanların ?sınavların geçerlilik süresi ile sınırlı olmak kaydıyla bu yönetmelik hükümleri çerçevesinde müdür yardımcılığına atanmak üzere başvurmaları halinde puan üstünlüğü esasına göre tercihleri de göz önüne alınarak öncelikle atanırlar? denilmektedir.

Burada sınav süresinin geçersiz kalması hususu sınava girenlerin suçu değildir. Yönetmeliklerin sürekli yürütmesinin durdurulması nedeniyle adaylar başvuramamışlardır. Bu nedenle de atanamamışlardır.

Unutmayalım ki bu bir taslaktır. Bu taslak konu ile ilgili sendikalar başta olmak üzere tüm ilgililerin tartışmasına açılmalı ve ondan sonra yürürlüğe konulmalıdır. Aksi halde yine yargıdan dönecek ve eğitimde var olan kaos daha da büyüyecek, içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

Tavsiye niteliğinde birkaç cümle yazacak olursak;

Yüksek lisans ve doktora ya verilen puanlarda artış yapılmalıdır.

Ödüllere getirilen son 3 yılda alınmış olması şartı kaldırılmalıdır. (Alındığı yıl göz önüne alınmadan geçmişte olduğu gibi en çok 3 ödül sınırı getirilebilir)

Yöneticilikte geçen sürelere verilen (her yıl için 0,12-0,16-0,24) komik puanlar arttırılmalı yöneticilikteki kıdemin önemi arttırılmalıdır. (her yıl için en az 2-4-6 olarak düzenlenmelidir)

A tipi eğitim kurumu müdürlüğü içen en az 4 yıl yöneticilik şartı yeniden getirilmelidir.

Danıştay kararlarında özellikle vurgulanan Sınav hususu yeniden gündeme getirilmeli sınav puanının en az %25'i değerlendirmeye alınmalıdır.

2004 Yılında getirilen Müdür Yardımcılığı Seçme ve 2006 yılında getirilen Müdürlük için Düzey Belirleme Sınavları tekrar yönetmeliğe alınmalıdır. O dönemde sınava girenlerin sınav puanları geçerli olmalı yeniden sınava girmelerine de olanak verilmeli ve tüm adayların katılımı sonucu yapılacak sınavlardan sonra atamalar gerçekleştirilmelidir.

Sınav Puanının yanında Ek-2 Değerlendirme Formuna konulan ve yukarıda önerilen düzeltmelerle beraber Ödül, sicil, eğitim durumu, yöneticilik kıdemi, uzman öğretmenlik, başöğretmenlik, sicil gibi kriterleri de içine alan yeni bir Ek-2 Yönetici Değerlendirme formu düzenlenmelidir.

2005'te sınava girenlerin hakları ellerinden alınmadan Ek-2 Değerlendirme formuna Sınav Puanının eklenmesiyle müdür yardımcılığına atanmalıdırlar.

Bu ve benzeri önerilere bakanlığın açık olması, sendika ile yüksek öğretim kurumlarının yanı sıra konu ile ilgili kurum, kuruluş ve kişilerin de görüşleri doğrultusunda yapılacak objektif bir yönetmelik ;

Bakanlığın üzerinde bulunan kadrolaşma iddialarını ortadan kaldıracak,

Eğitimde yönetim alanında yaşanan kaos giderilecek

İşin ehli olan insanlara yönetim kadroları teslim edilecek

Yönetmeliğin yargıdan dönmesi önlenmiş olacak

En önemlisi de Eğitimde kaybolmaya başlayan güven ve çalışma barışı ortamı sağlanmış olacaktır.

M.Balmuk

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber