Hain saldırıda şehit olan askerlerin isimleri belli oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan biri astsubay 12 askerin isimleri belli oldu.

Edinilen bilgiye göre, Küpeli Dağı bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada Astsubay Ahmet Sarıoğlu ile erler Bayram Güzel, Turgay Salgur, Mehmet Uyar, Seyfi Altuntaş, Mehmet Yıldırım, Mehmet Uçarı, Kasım Aksoy, A. Şükrü Karataş, Emrah Eryılmaz, Sıddık Küçükgöz, Fetullah Selçuk ve Mehmet Coşkun, şehit oldu.

HAİN SALDIRI GENELKURMAY'IN SİTESİNDEN DUYURULDU

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan konuya ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şırnak bölgesinde görev yapan bir birliğimize, 07 Ekim 2007 tarihinde terör örgütü tarafından yapılan bir saldırıda 13 Silahlı Kuvvetler mensubu şehit edilmiştir. Terör örgütü mensupları, yurt içerisinde operasyon birliklerimizle, yurtdışına kaçış noktalarında ise ateş destek vasıtalarıyla takip edilmektedir. Terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerde ortaya çıkan bu tablo, mücadele azmimizi ve kararlılığımızı daha da artırmıştır."

13 Mehmetçiğin şehit olduğu hain saldırının, Gabar Dağı Geçitboğazı mevkiinde gerçekleştirildiği öğrenildi. Askerî kaynaklardan edinilen bilgilere göre Gabar Dağları bölgesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara devam eden güvenlik güçleri, Geçitboğazı mevkiinde pusuya düşürüldü. Dün saat 14.30 sularında meydana gelen saldırının ardından teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 astsubay ile 12 asker şehit düştü. Şehit askerlerin cenazeleri askerî helikopterlerle Şırnak Asker Hastanesi'ne getirildi. Şehitlerin kimliklerine ilişkin bir açıklama yapılmazken, şehit Mehmetçikler bugün 23. Sınır Jandarma Tümen Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından defnedilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber