Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

6 ilimizin bazı ilçelerinden bazı mahallleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2020 17:56, Son Güncelleme : 11 Nisan 2020 19:17

KONYA

Konya'nın Bozkır ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, kırsal Söğüt Mahallesi'nde, ortaya çıkan Kovid-19 vakası nedeniyle, olası başka vakaların önüne geçmek için giriş ve çıkışların kapatıldığı belirtildi.

Tüm mahalle halkının sağlık taramasından geçirildiği ve olası vakalara karşı her türlü tedbirin alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kaymakamlığımızın koordinesinde Jandarma Komutanlığımız tarafından mahallenin kontrolü ve güvenliği, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığınca sağlık kontrolü ve takibi sağlanacak, Vefa Sosyal Destek Grubunca da ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyacı karşılanacaktır. Süreç tarafımızdan aralıksız şekilde takip edilmektedir."

ŞANLIURFA

Öte yandan Şanlıurfa'da 1 mahalle ve 7 bina, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya altındı.

Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulunca Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler alınması uygun görüldü.

KASTAMONU

Kastamonu'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iki mahalle daha karantinaya alındı.

Tosya İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar doğrultusunda, ilçedeki bazı köylerde vaka görülmesi üzerine tedbir amaçlı Ortalıca köyünün Belen Mahallesi ile Çepni köyünün Sakızcı Mahallesi'nde 14 gün süreyle karantina uygulanması kararlaştırıldı.

Kentte daha önce 7 köy ve 14 mahallede karantina uygulanmaya başlanmıştı.

Merkez Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliye ilçelerindeki 6 ev ile Siverek ilçe merkezi ve kırsal Böğürtlen Mahallesi'nde oturan birer kişinin test sonucu pozitif çıktı.

Bunun üzerine 7 bina ve bir mahallede 14 gün karantina tedbirlerinin uygulanması kararlaştırıldı.

Karar üzerine, bu adresler giriş ve çıkışa kapatıldı.

NİĞDE

Niğde merkeze bağlı bir belde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla Alay beldesinin bugünden itibaren 14 gün süreyle karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Karar gereğince, adı geçen kasabamızda vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemesi, evlerinde kalarak kasaba sınırları dışına çıkmaması, izolasyon kurallarına uyması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Niğde'de koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Nisan'da Altunhisar ilçesi Ulukışla köyü, 6 Nisan'da Altunhisar ilçesi Karakapı ve Çiftlik ilçesi Bozköy beldeleri karantina altına alınmıştı.

SİİRT

Siirt'in Şirvan ilçesinde 3 köy ve 5 mezra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, İlçe Hıfzısıhha Kurulunca Cevizlik, Kesmetaş ve Oya köyü ile Hate, Evsel, Hıdırhan, Bombat ve Bistan mezralarında karantina uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

Yerleşim yerlerinde Kovid-19 testi pozitif çıkan bazı kişilerle teması olanların da tespit edildiği aktarılan açıklamada, 3 köy ve 5 mezraya 14 gün giriş ve çıkışların yasaklandığı, vatandaşların sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçları için her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

SİVAS

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı 3 köy ve bir mahalledeki apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla Suşehri İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Çakırlı, Erence, Akşar köyü ile ilçe merkezinde bulunan Tepeardı Mahallesi'nde bir apartmanın karantinaya alındığı bildirildi.

Öte yandan Koyulhisar ilçesi Boyalı köyünün 29 Mart'ta karantinaya alındığı anımsatılan açıklamada, sosyal izolasyonun tamamen sağlanması amacıyla karantina süresinin 18 Nisan'a uzatıldığı belirtildi.

Açıklamada, aynı gün karantinaya alınan ve 14 günlük süreci tamamlayan Koyulhisar ilçesinin Dilekli, Suşehri ilçesinin Gökçekaş ve Boyalıca köylerinde ise sosyal izolasyonun sağlanmasıyla karantina kararlarının kaldırıldığı kaydedildi.

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara ilk cezalar yazıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber